Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Du ved, du trænger til læse- og klippebriller, når du ikke længere kan se, om dén der står foran dig er en han eller en hun, når diverse NEM-ID koder bliver til uskarpt sammenflydende krims-krams , du ikke længere kan læse dét med småt, du ikke kan beslutte dig til, om du skal sidde 20 cm eller 1 meter fra PC-skærmen, og når du igen-og igen klipper dit nyeste selvkonstruerede 6 strimlede flettede julehjerte forkert. Dét, der kræver  1/ 4  mm´s nøjagtighed at lave og du er bekymret over,  at det er 8 måneder siden sidst du har færdiggjort ét af disse avancerede små kunststykker…

-og du ved også, at du  burde have haft dem, brillerne, for længe siden, men bare var lidt for forfængelig stil at gå til øjenlægen og optikeren. Men hvad du måske ikke lige vidste, var, at du skulle have haft dem for 45 år siden fra barnsben af, fordi det er en medfødt bygningsfejl, du har, som skulle have været rettet fra 3-4 års alderen af, og at du nu i en alder af 48 har synsnerver i hjernen, der muligvis er visnet væk p.gr. a manglende brug og som muligvis ikke kan trænes op.

Bedre sent end aldrig. Det hjælper jo ikke at bebrejde nogen, at man ikke har fået den rette hjælp i tide, så hellere give det et forsøg med genoptræningen af både sysnerverne i hjernen og samarbejdet mellem de 2 øjne, som har hhv. en styrke på + 1 / 2 og  +4:  D.v.s hinkestensglas i den ene side og vinduesglas i den anden af brillen.

Da jeg stod i Louis Nielsen butikken i Hørsholm, havde jeg svært ved at vælge model. Ikke, fordi der ikke var nok at vælge imellem, men fordi jeg ikke kunne vænne mig til at se mig selv i spejlet med briller på også fordi mine øjne bare ikke kunne stille skarpt og se detaljerne på de briller, jeg prøvede.

 

SÅ TRÆNGER MAN ALTSÅ TIL BRILLER!

 

Meeeeen efter at have brugt mine nye læse- og klippebriller i bare 2 dage, kan jeg slet ikke undvære dem. For det siger sig selv, at når man er gået hen og blevet halvblind på det ene øje, så glipper øje- håndkoordinationen totalt, også SKAL det jo gå galt hver gang, når man klipper bitte små  6 strimlede flettede hjerter med forskellige motiver på for- og bagside, der kræver 100% nøjagtighed og man klipper dem efter éns egne og bitte små arbejdstegninger.

Der er ret stor forskel i styrken på mine øjne, så nu skal jeg til at træne dem op ved hjælp af brillerne, så de igen kan samarbejde, det tager et halvt års tid, har jeg fået at vide, hvis det ellers kan lade sig gøre efter så mange års fejludvikling og visnen hen på det ene øje.

 

Det håber jeg vil lykkes.

 

Jeg gør i hvert fald dét der skal til, for at det kan lykkes, gør alt hvad eksperterne beder mig om, så jeg kan få synet igen på mit højre og "dovne" øje, for jeg håber da ikke, at min produktion af min egen opfindelse, de 6 strimlede avancerede flettede julehjerter er  gået i stå fra nu af og for evigt. Jeg har mange år tilbage af mit liv og rigtigt mange smukke hjerter tilbage endnu, der skal tegnes, konstrueres, flettes og klippes til museet eller sendes ud i verden, før jeg er færdig som julehjertekunstner.

Lisbet Lærke, julehjertekunstner. (Woven Heart Artist).

NB:

På fotoet herover ses vidunderet ved siden af dén mikrobroderesaks, jeg klipper mine hjerter med.

24-07-2013