Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Der er sket en del på siden her siden sidst, og mange tak for dét,- og i det hele taget mange tak for hjælpen til de frivillige, som arbejder på dette projekt og derved støtter op om at få Julehjertemuseet op at stå.

Bl.a. er følgende undersider blevet opdateret:

"Ønskeliste."

 

På undersiden, "Julehjerte historie", er jeg blevet bedt om at uddybe historien om min opfindelse af det 4-6-strimlede flettede hjerte og dem af mine hjerter med forskellige for- og bagsider, hvilket jeg så har gjort, og dén historie kommer jo nok bag på nogle. Der er intet glamourøst over dén. Tværtimod. Alt, hvad jeg opfinder, udspringer af livskriser enten hos mig selv eller de mennesker, der omgiver mig, og det gør denne opfindelse også.

 

Nyt afsnit her på siden er "Åbningstider" ,som vi har sat på, selvom vi først åbner i oktober 2014. Det har noget at gøre med, at vi er afhængige af frivillig arbejdskraft, og at jeg også gerne selv skulle kunne være tilstede i museet engang imellem, når det åbner. For at kunne planlægge promovering af museet blandt andet gennem International Association of Paper Makers and Paper Artists, IAPMA, som jeg er medlem af under navnet, Lisbet Lark, så er vi nødt til at være tidligt ude for at sikre, at nogen kan passe museet i de perioder, hvor vi annoncerer åbent. Vi skulle nødigt komme i dén situation, at papirkunstelskere kommer rejsende fra den anden ende af jordkloden for at opleve unik papirkunst, også kommer til en lukket dør, fordi vi ikke har nogen til at passe det. Så vi kører ikke med hovedet under armen her, der aftales på livet løs allerede nu, da den internationale annoncering om åbningstider skal være indleveret senest 1. juli for at komme med i de diverse internationale efterårsmagasiner om papirkunst. Det betyder også, at når vi åbner, så er åbningstiderne fastlagt. Det kan ikke lade sig gøre i sidste øjeblik at flytte åbningstiderne og tilpasse dem yderligere til de omgivelser, vi kommer til at ligge i udover det, der allerede er annonceret her på hjemmesiden, bare fordi evt. omkringliggende forretninger, m.v. lige finder ud af med kort varsel, at nu har de lyst til og behov for, at vi holder åbent på et andet tidspunkt. Da museet bliver meget lille, vil det dog altid kunne lade sig gøre at holde åbent for besøg større grupper, f.eks skoleklasser udenfor annonceret åbningstid, ofte før åbningstid eller i forlængelse af den annoncerede åbningstid, såfremt dette aftales i god tid med mig på tlf 40 27 48 02.

 

For at et projekt, event, udstilling skal blive en success, er det blandt andet vigtigt at "brande" det ordentligt, d.v.s gøre folk opmærksomme på, at det eksisterer, for ellers har man spildt sin energi, investerede fritid og arbejdstid, og andre ressourcer ....- og hvordan "brander" man så noget så gammeldags som et museum, spørger du måske?

 

Ja, det er jo op til den frie kreativitet, hvordan man gør dét.

 

Noget, vi heldigvis har masser af her på settet. Bl. a. så satte jeg mig for et år siden, i al hemmelighed dét mål at få museet nævnt i minimum 3 bogudgivelser på den ene eller anden måde inden åbningen af Julehjertemuseet.

 

Dét mål lykkes nu allerede 1 år før tid, nemlig i denne måned, hvor udgivelse nr. 3, museet er med i, en dansk digtsamling, kommer.

 

Der kommer snart en ny underside her på siden, der hedder "Udgivelser", og her vil du bl.a. snart kunne se fotos af en tyrkisk kunstbogsudgivelse, vi kom med i, da jeg fik min permanente udstilling på Izmir Book and Paper Art Museum i december 2012 med ét af mine allerførste julehjerter, som jeg fremstillede i 6 stykker papir i 2009, "Svanelunden", som nu er udstillet permanent i Izmir, Tyrkiet. Bogen er på tyrkisk og vil kunne købes på Julehjertemuseet, når det åbner, sålænge lager haves, vi har nogle få eksemplarer af 1.udgaven tilbage.

 

Nr. 2 kunstbogsudgivelse Julehjertemuseet kom med i, var en papirkunstbog "Members Book vol II" om 169 internationale papirkunstnere, skrevet på engelsk af Helene Tschatcher og udgivet af International Association of Paper Makers and Paper artists, IAPMA fra et forlag i Tyskland i sommeren 2013. Denne smukke kunstbog koster 225 kr incl. porto og moms og kan bestilles / købes på telefon 40 27 48 02 (frivillig Bent Voldby) mellem kl 19 og 21 om aftenen og i Julehjertemuseet, når det åbner, sålænge lager haves.

 

Nr. 3 bogudgivelse, Julehjertemuseet bliver nævnt i, er lidt usædvanlig og kommer her i november 2013. Det er en dansk digtsamling, der udgives på forlaget GAL (Ganske Anderledes Levende). Digtsamlingen hedder "Ordbilleder OmKærlighed", hvor A-siden af mit 6 strimlede flettede hjerte "Svinedrengen", er med som bogillustration til mit digt "Fletter dig et julehjerte", som jeg også har skrevet en melodi til. Både becifringsnoden/tekst samt digtsamlingen kommer til at kunne købes på Julehjertemuseet, sålænge lager haves. Vi er en række danske kunstnere, der er blevet spurgt, om vi ville levere 1 digt og 1 illustration til digtsamlingen, bortset altså fra mig. Jeg har fået 2 digte og 2 illustrtioner med. Det andet digt, jeg har med er "Voksning" og illustrationen til dét hedder "Favn." Alle de kunstnere, der udgiver digte og kunstillustrationer i digtsamlingen "Ordbilleder Omkærlighed", har et begrænset antal nummererede eksemplarer af digtsamlingen, som vi så selv skal håndillustrere unikt på forsiden samt signere, og sådan ét kan man også bestille hos os på telefonnummer: 40 27 48 02 mellem kl 19 og 21 om aftenen. Den kommer til at koste mellem 200 og 225 kr incl moms og forsendelse.

 

Originalen, "Svinedrengen", er også vores coverhjerte på FACEBOOK-siden, "Julehjertemuseet.dk", som en venlig, meget hyggelig og frivillig sjæl bestyrer. I anledning af digtudgivelsen, kan man følge denne på FACEBOOK-siden med en lille videofølgeton, der kører fra nu af, fordi vi, så snart udgivelsen har fundet sted, udlodder ét specialeksemplar af digtudgivelsen mellem alle jer, der går ind og "liker" vores FACEBOOK side, der nu har fået over 400 "synes-godt-om"´er. Tak for det! På FACEBOOK- siden kan man her i opbygningsfasen løbende følge arbejdet med opbygningen af museet. Senere vil den blive brugt til annoncering af events, billeder fra museet, åbningstider, og andre oplysninger og info fra museet, når det holder åbent. Så smut ind og "like" os på "Julehjertemuseet.dk" på FACEBOOK. Det er gratis, og det kan være, du vinder en smuk julegave til dig selv eller til din elskede. Digtsamlingen er også meget velegnet  Valentinsgave.

Til slut vil jeg lige henlede opmærksomheden på vores "Heart Shop" her på siden med salg af juleprodukter, designet af mig. Salget støtter opbygningen af museet, og butikken finder du her: Butik

 

Så tror jeg ikke, jeg har mere på hjerte i denne omgang, bortset fra endnu engang at sige 1000 TAK TIL ALLE JER, DER BAKKER OP om dette projekt.

Novemberhilsner og glædelig  jul

Lisbet Lærke, Julehjertekunstner.

 

 

 

 

 

04-11-2013