Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Vi er så afgjort kommet i "åbningsmode," som det hedder i Kulturhulen´s terminologi. Julehjertemuseet, som kommer til at have åbent hvert år fra efterårsferien og frem til midten af december i udvalgte perioder, kommer nemlig til at bo i Kulturhulen i Tisvildeleje, tæt på Tisvildeleje Station.

Som man kan se på Kulturhulen s hjemmeside, bliver det nystartede lillebitte kulturhus brugt til andre kunstneriske aktiviteter i løbet af året, fra januar til oktober, mens det er helliget Julehjertemuseet fra oktober til december. Julehjertemuseet vil altid være et sæsonmuseum, fordi det i de nordiske lande forbindes med Julen, og dermed et "Popup"-museum, men det er for dyrt driftmæssigt at have udstillingerne stående permanent hele året rundt, også kun have åbent i det sidste kvartal af året, hvor folk interesserer sig for julehjerter. Derfor bor Julehjertemuseet i lokaler, der bliver brugt til andre kulturelle aktiviteter i resten af året.

Kulturhulen har ligesom Julehjertemuseet også en FB-side, der hedder "Kulturhulen", og går du ind på den, vil du i øjeblikket kunne se, at jeg netop er blevet udnævnt til leder af Kulturhulen samt officiel direktør for Julehjertemuseet.

Jeg takker for tilliden og går straks i gang med arbejdet, som for tiden består i at få indsamlet og opstillet museets udstillingsmøbler, der har været ude til fremstilling / opbevaring / dekorering / fjernet p.gr. a anden udstilling i Kulturhulen, samt at få de sidste detaljer omkring den indbyrdes opstilling, labels, dekorationer og belysning til at gå op i en højere enhed samt klargøre hele molevitten til fotografering, m.v. til brochurer, plakater, postkort, promovering, o.s.v. med deadline i starten af august. Samt naturligvis at få fastlagt selve åbningsprogrammet til efterårsferien.

En noget spøjs oplevelse her i 30 graders sommervarme er det at gå rundt i shorts, tåremssandaler og bikini og pynte op til jul. Det er sommerstemning og strandvejr ude i den lille Fiskerby / og badeby, men total julestemning, så snart man træder indendørs, men det bliver nok ikke sidste gang, jeg kommer til at opleve det.

Hjemmesiden her kommer i løbet af de næste par uger også til at skifte "mode" fra "Værkstedsmode" til færdigt "Museumsmode" med alle de praktiske oplysninger, der hører til på en hjemmeside for et museum, der er i drift...

Det har været én lang rejse at nå hertil, brolagt med udfordringer i gennem de 3 år, som det har taget at opbygge museet, der er bygget op ved hjælp af frivillig arbejdskraft og brugte genstande. 1000-vis af frivillige arbejdstimer er der lagt i det. Tak for dét!

M.v.h

Lisbet Lærke, nyudnævnt direktør for Julehjertemuseet og julehjertekunstner, mm. 

14-07-2014