Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Vi havde godt nok travlt i sidste åbningsweekend, så travlt, at nogle af vores produkter i museets specialbutik med  julepynt til små juletræer blev udsolgt. Enkelte kan vi ikke skaffe igen, da det er nogle jeg har taget med hjem fra mine rejser i forbindelse med biennaledeltagelser og ander censurerede udstillinger i udlandet som papirkunstner, tegner eller kunstmaler, eller har fået tilbudt som restpartier, men alle andre er i restordre og kommer hjem igen indenfor en uge. Salget af de små ting støtter ligesom salget af mine egendesignede postkort driften af museet, bygningen af nye montrer til de nye små julehjertekunstværker i min næste udstilling "H. C. Andersen Passion" på museet og er med til at sikre, at vi igen til næste år kan sætte en ny, flot og spændende temaudstilling op.

Jeg har designet et nyt julekort til museet, ét i rødt og guldfarvet, med et lidt mere "katolsk" præg, mit første uden mine egne hjerter på. I stedet er der en engel fremstillet af siv. Mit hidtil nyeste jule-og Valentinskort-design med mit 6-strimlede flettede julehjertekunstværk "Svinedrengen" på er midlertidigt udsolgt, men genbestilt hos trykkeriet og er klar i museumsbutikken igen inden d. 22. nov.

Priserne på alle produkterne ligger meget rimeligt, bl. a. fordi jeg selv laver det grafiske design på kortene (vi er fælles om at beslutte, hvilke motiver, der skal på) og vi sender det direkte i trykken uden ekstra fordyrende mellemled: Gennem min networking og goodwill under opbygningsfasen, har jeg rundt omkring på udstillinger, m.v.  opnået nogle gode rabatter på optrykning af designprodukter, herunder postkort, men jeg er dybt priviligeret med at have skønne frivillige, der emballerer dem til musuemsbutikken. Tak for dét!  Derfor kan vi sælge vores helt egne originale kort meget billigt til mellem 15 og 25 kr pr stk inkl moms med specialdesignede kuverter til. Det samme gælder produkterne til museets specialbutik med pynt til små juletræer, hvor jeg selv designer meget af det, sætter det i produktion, får det leveret til samlingen af det + emballeringen, mens fremstillingen af det er et resultat af gammeldags frivilligt husflidsarbejde. VI ER IKKE BANGE FOR AT BRUGE HÆNDERNE OG TAGE FAT her på stedet.

Julehjertemuseet drives uden nogen former for økonomisk støtte fra stat, kommune eller fonde, så vi er dybt afhængige af dette ildsjælsarbejde, og jeg knokler også selv frivilligt, og er med i alle dele af skaber-processen af produkter lige fra idefasen, over design, produktion, undervisning af frivillige i fremstillingen af produkterne, udsendelse af ordrer til produktionvirksomheder, samarbejde med dem, koordinering af arbejdet, produktion, levering og salget af dem, udover at det selvfølgelig også stadig er mig, der skaber nye små kunstværker til Julehjertemuseet, tegner specialdesignede montrer og får dem produceret hos håndværkere eller bygger dem selv ud af gamle ting.

I denne uge har jeg designet en række nye produkter til specialbutikken med julepynt til små juletræer, og sat dem i produktion, både i  produktionsvirksomheder, trykkerier og såmænd i museets egen frivilliggruppe, der får travlt med mærke op og pakke herlighederne ud i næste uge inden næste åbningsweekend, d. 22.nov-23.nov kl 12-16..

Blandt andet, så har jeg lige designet verdens mindste julebuk på ca 3 x 3,5 cm til ophængning på juletræet, (se foto foroven) som jeg selv binder i begrænset antal til 30kr pr stk i butikken, og den forhandles KUN i Julehjertemuseet. I løbet af ugen skulle der komme såvel mine selvdesignede kræmmerhuse samt mikroflagguirlander hjem, som vi skal igang med at samle, så de er klar til næste åbningsweekend. Så følg med i udviklingen sortimentet af  småt julepynt i museumsbutikken på denne hjemmeside. Jeg skaber primært tingene, fordi jeg selv savner dem på markedet og ikke har tid til at rende rundt og lede efter dem til mit eget lille private juletræ..

Julehjertemuseet er opbygget af frivillige gennem 3 år, og drives også hovedsageligt af frivillige, men vi havde aldrig kunnet bygge det op uden hjælp udefra. En stor del af hjælpen kom fra et helt uventet sted, hvor man i stor stil under den 3 år lange opbygningsfase "likede" vores  FB-side, delte opdateringer, købte vore produkter til støtte for opbygningen, købte mine flettede hjerter, købte div. andre af mine designprodukter til støtte for opbygningen af museet, samt var med til at sprede budskabet om, at vi var igeng med at bygge et museum op, en indsats, som vi nyder godt af efter åbningen.

Man skal huske at sige tak til de mennesker, der yder en ekstraordinær hjælp til så stor og langvarigt opbygningsprojekt, også selvom de bor meget langt væk og er spredt udover en kæmpestor Ø. Derfor besluttede vi i sidste åbningsweekend i Kulturhulen at iværksætte en lynindsamling af brugbare musik instrumenter som bidrag til DR´s indsamling af Musikinstrumenter til Grønlands børn: Det blev kun til én indsamlingsdag, for næste gang, vi har åbent, er indsamlingen forlængst slut. Men lidt har vel også ret: Prøv at se, hvad vi fik indsamlet, og hvordan vi fik det afleveret i går:

Ellers så går min tid udover at færdiggøre nogle maleriværker, julebestillinger, også med at få montren til mit 6 strimlede flettede julehjerte "Sherlock Holmes portrait" (2010), der skal på London Art Biennalen færdig. Lige nu mangler jeg nogle bitte små skruer til den sidste finish, men ellers har man på Kulturhulens FB-side kunnet følge renoveringen af den antikke montre, der skal afsted derover. ... Jeg tror minsanten, det er første gang i verdenshistorien, at et flettet dansk julehjerte skal afsted på en censureret udstilling, som en biennale jo er, så det glæder jeg mig til:

 

http://www.youtube.com/watch?v=R7N48WSL4pM

 

Venlig hilsen

Lisbet Lærke.

12-11-2014