Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Det var et flot indslag om mig og Julehjertemuseet i TV2 / LORRY d. 14/12 2014 kl 19.30.

1000 Tak for dét!..- og kom endelig igen, hvis  I fårr lyst!

Julehjertemuseet lukkede ned for sæsonen d. 14/12 i år efter lukketid kl 16.00, hvor udstillingerne blev pakket ned, helt efter den plan, der blev lagt allerede for et år siden, fordi Kulturhulen, hvor vi bor hvert år fra oktober til december, nu er påbegyndt vinteristandsættelser, så den kan tilgodese både museets behov og de andre kunstneriske aktiviteter, der skal bo i Kulturhulen i dén del af året, hvor der ikke er udstillinger på Julehjertemuseet. Kunstnergruppen Kulturhulen får ligesom Julehjertemuseet ingen offentlig kunststøtte og kan derfor ikke rent driftsmæssigt og økonomisk tillade sig have lokaler stående med en sæsonpræget udstilling, med værker, som folk af gammel vane i Norden kun interesserer sig for 1/4 af året eller lade lokalet stå tomt, ubenyttet eller inaktive hen i 3/4 af året. Da vi har masser af gode ideer til, hvad vi kan bruge vores eget værksted siden 2011 i Tisvildeleje til udover at låne det ud til et sæsonåbent museum, skal rummet naturligvis tilpasses disse også, bl.a. så vi får afdækket den store grimme bagvæg med bryggers og køkken, får en pæn fotobaggrund og udstillingflade dér også. Derfor er vi gået i gang med at skaffe materialerne til dette formål, bl. a via donationer, vi fik i forbindelse med en efterlysning på julehjertemuseets FB-side, et par store almuegardinkapper, som jeg er gået igang med at renovere, personliggøre og genopfriske farverne på.

Men udover dette, så er Julehjertemuseets specialbutiks uundværlige  frivillige medarbejdere gået i gang med at omstrukturere den her på siden, så den bliver hurtigere og nemmere for kunderne at finde rundt i, også man nemt kan se varelagerstatus m.v. inden man bestiller via kontaktsiden.

Det er alt for administrationskrævende og tidskrævende at have en webshop, for dels er der ingen varelagerstyring i, så folk kan komme til at bestille og betale for mængder vi ikke kan levere, p.gr. a begrænsede mængder eller krydsende ordrer fra andre kunder, og dels vil vi ikke have adgang til at trække penge på folks konti, og dels har vi ikke administrativ kapacitet til at håndtere restordrer, betale folk penge tilbage for varer, vi ikke har og ikke kan få flere hjem af, o.s.v. så man kan købe de produkter og mængder, der står under de forskellige varegrupper. Antallet af hver varenummer bliver så justeret, hver gang vi får nyt hjem, selv producerer nyt, eller sælger noget. Fra denne del af året, må man forvente at varelageret er ved at blive bygget op igen frem til åbningen i oktober. Men som udgangspunkt, kan du bestille varer hjem hele året rundt hos os, og vil du afgive en større forhåndsbestilling af vores egne designs og håndproducerede ting, skal dette helst gøres i januar-februar, hvis du vil have det leveret til videresalg i sept-oktber 2015. 

Derudover, så har vi lært en masse af museets 1. åbningssæson, og nogle ting skal ændres. Vi er begyndt at tilrettelægge næste års åbningstider, samt kurere min næste udstilling, "H. C. Andersen passion påJulehjertemuseet i oktober- december 2015 som jeg fortsat er i gang med at fremstille. Senest blev mit allerførste flettede hjerte i 9 stykker papir, "Den Lille Pige med Svovlstikkerne", som man kan se på TV2-indslaget færdigt d. 11/12 mens kameraet kiggede med.  

Samtidigt skal jeg jo med ét af mine og museets hjerter "Sherlock Holmes Portrait", min opfindelse fra 2010, det 6-strimlede flettede hjerte på London Art Biennalen 2015, og eftersom hjertet jo tilhører Julehjertemuseet og derfor ikke er til salg på biennalen, er man jo et skarn, hvis man ikke giver det mulighed for at arbejde for føden, d.v.s for den fortsatte opbygning, drift og vedligehold af Julehjertemuseet. Derfor er jeg for tiden i gang med at designe julepynt til det engelske marked for Julehjertemuseets specialbutik og skaffe de rette forretningsforbindelser derovre. Det sidtse går det lidt trægt med, så hvis du kender nogen derovre, må du godt leave mig en besked via Kontaktsiden:

Godt nytår!

Julehjertekunstner Lisbet Lærke.

29-12-2014