Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Vi er så småt ved at blive klar til vores anden åbningssæson i Tisvildeleje. Julehjertemuseet bor fortsat i private lånte lokaliteter. Det fungerer jo meget godt midlertidigt, selvom det mest optimale ville være en mere permanent løsning og gerne lidt tættere på København. Men så længe, vi bygger op og ikke får nogen fonds- eller kunststøtte, er det desværre ikke en mulighed, så vi må blive hvor vi er indtil videre.

Kulturhulen er nu også gået hen og blevet et MEGET dejligt sted at være, fyldt med stemning og hygge. Vi har bygget virkeligt meget om, siden sidst, således at man ikke kan se det skæmmende køkken/ bryggers  langs den ene væg...- og jeg har efter at have været på London Art Biennalen i januar med Sherlock Holmes Portrættet i en specialbygget montre, (møbelkunsthåndværk) også bygget en alternativ udstillingsmontre til et hjerte, der kun lige mangler de sidste klip, nemlig The woven heart art, julehjertekunstværket "Sommerfuglen", mit hidtil mindste 6 -strimlede på 8 x 8 cm alt inclusive.

På London Art Biennalen havde jeg, udover Sherlock Holmes-portrættet i min selvgjorte antiktrestaurerede montre, (møbelkunsthåndværk), der også var en del af entry´et, også mit eget allerførste naturalistiske maleri af et nøgent menneske med. Senere i juni i år fulgte en udstilling som oldtidsillustrator på Museo Archaeologico di Olbia, på Sardinien, Italien, med en nyudviklet sort / hvid naturalistisk illustrationsstreg, hvor bl.a. mit livs første illustration af en hest "Etruscan Chariot" var udstillet...

Jeg er tidligere abtrakt tegner og maler, men i år har jeg udviklet ikke mindre end 7 vidt forskellige nye illustrationsstreger, der alle udspringer af min tegnestreg på mine arbejdstegninger til mine julehjertekunstværker. I skrivende stund er de 6 af mine nye illustrationsstreger inden året 2015 rinder ud, kommet med på censurerede udstillinger, museumsudstillinger og rejsende udstillinger i udlandet. Derfor har jeg, mens udstillingen her i Julehjertemuseet kører, også samtidigt en udstilling som close-uptegner på Tampa Museum of Art i Californien, USA i oktober. En udstilling som oldtidsillustrator på Museo Pallazio Fusco i Pompei, Italien. Senere i åbningstiden en udstilling på Det Goriske Museum på Kromberk slottet i Slovenien, + en censureret udstilling i Paris, der starter lige efter, at min udstilling på  Julehjertemuseet er slut, også som tegner ( maler, -og det er altsammen miniaturekunstværker udført ved brug af lup, således, som jeg også tegner og arbejder med lup, når jeg skaber nye woven heart art-stykker. Så det har været lidt hektisk siden sidst.

Alt dette kan du følge med i på min hovedhjemmeside, www.gallerioctopusart.dk, samt på FACEBOOK-siden "Art by Lisbet Lark / Lisbet Lærke."

Denne udvikling har inspireret én af verdens største kunstbogsudgivere, det amerikanske forlaget World Wide Art til at kaste deres kærlighed på lille mig. De har udvalgt mig og mit kunstneriske univers til at være med i deres næste store kunstbogsudgivelse, "Current Masters", der bliver udgivet og distribueret i et million oplag world wide i 2016....- Noget du muligvs allerede nu vil kunne se i vores specialbutik med pynt til små juletræer, hvis du kigger godt efter...

Men tilbage til udstillingen i Tisvildeleje: 

Der er mere ro over opsætningen af årets udstilling i Julehjertemuseet, end sidste år, og da alle de andre værker forlængst ER sendt ud i verden, har jeg haft tid i september måned til at gå og hygge mig med at designe nye fikse ting til Julehjertemuseets specialbutik med pynt til små juletræer, og få dem sat i produktion, så vi kan få dem i butikken, inden Julehjertemuseet åbner i år..- og det går jævnt effektivt. Der går typisk 4-5 dage fra jeg har designet et nyt produkt, beskrevet arbejdsgange, m.v. - og til det er at finde i butikken her på siden.

F.eks. små lette fugle  til juletræet, noget jeg har haft svært ved at finde på markedet, og derfor har designet selv, nogle træengle, også har jeg finpudset mit miniflagguirlande design. Så kik ind og følg med i opfyldningen af varelageret, efterhånden som vi får dem produceret. Aktuel lagerstaus står opført under hvert produkt, og i sept- dec kan der bestilles/ købes  indenfor varelagerantallet.

Produkterne under punktet HANDMADE, er håndlavede, og her deltager jeg selv i håndproduktionen udelukkende udført af voksne, udover at det også er mig, der har designet produkterne i denne katagori. Bestillinger på over 40 stk modtages i januar til februar til levering i løbet af året, såfremt vi kan skaffe materialerne.

Lige før lukketid sidste år, fik vi besøg af TV2/ LORRY, som lavede et flot indslag fra Julehjertemuseet. Her færdiggjorde jeg mit og verdens allerførste flettede hjerte, skabt i 9 stykker papir, "Den Lille pige med svovlstikkerne", med forskellige asymetrisk design på for- og bagside. Det kommer også er med på årets udstilling. Der er et link til udsendelsen på forsiden af denne hjemmeside.

Julehjertemuseet.dk har også en FB-side, - og dér plejer administratoren at julehygge om vore FB-fans og -brugere med nye fotos fra værkstedet, skægge opdateringer, lodtrækninger, og meget andet. Så kik ind og giv os et "Synes-godt-om." Opdateringer fra Julehjertemuseets FB- side kommer primært fra oktober til nytår, mens siden ligger stille fra januar til- september.

Velkommen til "H. C. Andersen passion1" , - en helt eventyrlig udstilling, som starter d. 17.oktober 2015.

-og husk:

JULEN STARTER ALTID PÅ JULEHJERTEMUSEET.

Venlig hilsen

Woven Heart Artist, julehjertekunstner, julepyntdesigner, møbelkunsthåndværker og direktør for Julehjertemuseet,

Lisbet Lærke.

16-09-2015