Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

I tiden lige op til årets åbning af Julehjertemuseet med udstillingen "H. C. Andersen passion1", fik jeg pludseligt travlt:

For kun 1 måned siden designede jeg verdens mindste flagguirlande, 25 cm lang, med flag i størrelse 0,3 cm x 0, 5cm i det danske flag, det svenske flag og det norske flag, en bestilling fra miniaturebranchen, der altid havde manglet dette produkt, fordi det næsten er umuligt at sidde og arbejde med rent motorisk i den størrelse. Så inden, jeg var færdig med at designe dem, lå der en stor engros ordre fra en forhandler.

Der gik kun 1 1/2 uge fra de første streger blev sat på arbejdsskitserne, jeg fandt på, kortlagde, og beskrev arbejdsgangene, de kom i håndproduktion på Julehjertemuseet, og til de lå klar i webbutikken hos en forhandler her:

-og minsandten, om ikke de nu allerede er med på en messe:

De skal simpelthen med dukkehusbutikken.dk  på Odense Miniaturemarked, Stadionvej 50
5200 Odense V,  lørdag d. 31/10 2015 kl 11-17, hvor Tina Melchior fra dukkehusbutikken.dk står klar til at vise dig dem, sælge dem eller tage i mod større ordrer.

Umiddelbart i dagene op til åbningen af årets udstilling på Julehjertemuseet, designede jeg endnu et miniaturehit, en 1 cm x 1 cm hvid miniature papengel, der indtil videre kun sælges på Julehjertemuseet og via denne web-side i begrænsede mængder, da det indtil nu kun er mig selv, der har haft finmotorikken og klippestregen til at klippe dem. Men det skal jo ikke forhindre os i at sælge dem.

Hvor der er et marked, er der også et produkt, især når man ikke kan få kunststøtte til udstilling af sit internationalt anerkendte kunstmedie, woven heart art, men SELV skal skaffe og knokle midlerne sammen til opbygnig og udvikling af et museum. Så der klippes lystigt i kaffepauserne både i på Julehjertemuseet og i mit eget værksted hver dag.

Normalt er det pynt til træer i størrelsen op til 50 cm i højden, vi handler med i Julehjertemuseet specialbutik med pynt til små træer, så de 2 designs er bestemt undtagelsen, der bekræfter reglen. Vi er nu oppe på at have 3 forskellge størrelser flagguirlander til små juletræer og i adskillige nationaliteter, og jeg designer stadig nye efter behov og bestillinger, det er bare at henvende sig til mig, hvis du skal bruge én, der endnu ikke findes. Guirlander behøver heller ikke være med flag, de kan også være med f.eks. familiens våbenskjold, små billeder, hjerter, budskaber, o. s. v. det er kun fantasien, der sætter grænser.

Fra og med den kommende weekend, når vores ting har været på miniaturemesse, udvider vi nok besøgene her på sitet med endnu en spændende gruppe mennesker, nemlig miniaturefolket, ... - og hjerteligt velkommen til jer!

Her kan man følge den fortsatte opbygning af Julehjertemuseet, the Woven Heart Art Museum. Det åbnede i Tisvildeleje i 2014 i lånte lokaler efter en opbygningsfase på 3 år,  og har åbent hvert år okt-dec, så man kan også besøge det. Vi har en dejlig stor æske med miniaturepynt klar til I kommer forbi i Julehjertemseets helt nye og omdesignede specialbutik med pynt til små juletræer, en rigtig krambod, som fotoet her på bloggen er fra.

Et andet nyt produkt, vi handler med på Julehjertemuseet, er såkaldte "færdigpyntede" små juletræer, hvor pynten sættes sammen af mig personligt, oftest med ting, vi kun har få eksemplarer af, men selfølgelig også med mit eget design og håndklip. De er alle vidt forskellige, individuelt pyntede, og vil blive lagt her på siden, ét efter ét under punktet: "Færdigpyntede træer."

Ideen til dette er opstået, fordi jeg sidste år opdagede et behov blandt især udlandsdanskere, - svenskere og - nordmænd, der gerne vil have lidt nordisk julestemning ude på deres destinationer, ofte eksotiske, hvor de typisk bor småt, og ikke kan komme til at købe hverken traditionelle nordiske juletræer eller pynt, og ikke har ret meget plads at holde jul på...- og det er nu engang ikke særligt nemt at sidde på Bali og købe et plastikjuletræ fra én web-shop også shoppe rundt, kigge på 1 000 000 fotos fra forskellige webshops for at finde lige dét helt specielle rigtige, der passer til netop dette træ, i stil, smag og især propertioner, også bestille det hele, hjem og få det leveret alle mulige steder fra på forskellige datoer. Det er langt nemmere, at bestille hos mig / Julehjertemuseet. Se på et foto her på siden, hvordan det færdigpyntede juletræ ser ud med pynt, der passer sammen i stil og propertioner, også få det pakket ned, sendt og leveret til døren med pynt og det hele, så man kan nøjes med det sjove og hyggelige: At gå og nusse ned at pynte det. De leveres uden lyskæde, og jeg laver dem i forskellige størrelser.

Ellers er der ikke såmænd ikke så meget nyt at fortælle her fra Julehjertemuseet, bortset fra, at der er en ret god chance for, at vi havner i den danske presse i år, idet jeg et par gange de sidste 2 uger på Julehjertemuseet har haft besøg af en journalist fra et stort dansk dagblad til et stort og seriøst interview og efterfølgende filmoptagelser.  1000 tak, fordi I interesserer jer for Julehjertemuseet, vores måde at drive det på, for dets opbygning og for mig som person og billedkunstner, mm.  Vi glæder os vildt til at se, hvad der kommer ud af både interview og filmoptagelser om en 3-4 uger. Mere om dét i min næste blog.

Hvert år gør vi os umage for at finde på noget nyt, arbejder i perioden august-oktober på at sætte en ny spændende juleudstilling op. Så i oktober, når årets udstilling starter og Julehjertemuseet åbner, er der altid nye juleideer, nye stemningsfulde fotobaggrunde, nye belysninger,  anderledes nye vinkler at se Julen på og superhyggelige julede detaljer og - indretninger at fotografere i god tid, set i forhold til produktionstid på magasiner, m.v, hvor deadlines på færdiggørelse af materiale og aflevering til diverse redaktioner ofte ligger 12-4 uger før, artiklen efter planerne ønskes bragt af mediet, og her her vi nok ét af de få steder i DK, hvor en hyggelig julestemning og smukke julescenerier og -dekorationer kan trylles frem midt i badesæsonen, hvis der er behov for dét, ... - hvis blot man booker os i god tid....

Jeg kan også selv bookes som kreativ julemodel og juleskuespiller / - aktør i alle tænkelige og utænkelige afskygninger.

Det er der heldigvis nogle, der benytter sig af. 1000 tak for dét.

For : Julen starter altid på Julehjertemuseet.

Venlig hilsen

Woven Heart Artist (Julehjertekunstner), billedkunstner, julepyntdesigner, og møbelkunsthåndværker, kurator, og frivillig leder af driften af Julehjertemuseet samt den fortsatte opbygning af det.

Lisbet Lærke.

29-10-2015