Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

2 dage efter artiklen i Berlingske, offentliggjorde vi Julehjertemuseets ønskeseddel for i år. Vi syntes, der manglede noget dér på bagvæggen på fotoet, der blev bragt i Berlingske, og vi i Kulturhulens kunstnergruppe havde lige fået doneret et kæmpestort helt "nyt" brugt møbel, en skabsseng, til brug ved overnatninger under udstillinger event m.v. Meeeeeen sådan en stor moderne kasse passede bare ikke lige ind i Julehjertemuseets igangværende udstilling og til mit arbejdsbord, en sekretær fra 1850 og radiatorskjuleren med balinesisk teaktræ. Gode råd var dyre, for der var kun 12timer til vi igen havde åbent på Julehjertemuseet. 

Så vi tænkte, at det jo nok ikke kunne skade at føje forskellige dekorationsmaterialer til listen over ønsker, som du finder under punktet: "Donationer". Resultatet var overvældende: Allerede d. 28 nov om morgenen stod der på terrassen foran Kulturhulen nogle store sække med guirlander i alle afskygninger - ooooog et gammelt italiensk syskrin, der ved nærmere eftersyn viste sig at rumme en spilledåse, vi har ønsket os til Julehjertemuseet i de sidste 3 år. Nemlig én, der kan bruges til at udstille mit 6-strimlede / 6 farvede woven heart art, "Santa Lucia" (2010) med forskellige for- og bagside , som ikke har været udstillet før. Vi har sat hende i den lidt alternative montre og hun kan nu ses på museet ledsaget af den rette musikalske underholdning.

1000 tak for det hele!

Skønt, for eftersom jeg hvert år skaber nye hjerter og dermed nye "historier" til Julehjertemuseet, er der også hele tiden brug for at kunne forny museet med nye specialbyggede montrer og nye dekorationer. Vi har en ambition om at udvikle og bygge videre på udstillingerne, så vi hvert år kan præsentere nyheder og en ny og spændende udstilling med flotte nye dekorationer. Men det koster! - og vi får som tidligere nævnt ingen økonomisk støtte nogen steder fra, så vi er superglade for dekorationspynt-donationen.  

I sidste weekend havde museet virkeligt mange besøgende. Jeg var der ikke selv. Det skal man ikke tage som manglende interesse fra min side, for på andre museer er de udstillende kunstnere heller ikke nødvendigvis til stede i hele udstillingsperioden. Vi havde lige haft vores 1. akutte lukkedag d. 3/12 i Julehjertemuseets 1- årige eksistens p.gr. a akut opstået sygdom hos dén af vore frivillige, der skulle passe museet dén dag. Men vi har ikke hørt nogle klager, så vi regner med at alle de, der havde planlagt at besøge museet dén dag, nåede at se den ekstrordinære lukning under "Nyheder" øverst på denne forside, hvor evt. ændringer i de fastlagte åbningstider fremover vil blive annonceret såvel som på Julehjertemuseets FB-side.

Mit eget fravær skyldtes, at jeg også har andre kunstneriske opgaver og mange andre kreative jern i ilden på én gang. Som du kan se på min "hovedhjemmeside", gallerioctopusart.dk, så er jeg blandt mange andre ting også kunstmaler, illutrator og forfatter.

Besøgstallene på julehjertemuseet.dk, på bloggen her, på min blog på gallerioctopusart.dk,  og på min forfatterhjemmeside lisbetlark.dk har givet mig (LisbetLark) et freelancejob i et tysk firma som skribent, hvor jeg skriver artikler om en række af vore små og store danske historiske seværdigheder, blandt andet museerne i Danmark til den kommende sæsons udenlandske feriekataloger og turistmagasiner med henblik på at øge det fysiske besøgstal på disse danske seværdigheder, -og nej, Julehjertemuseet var ikke med i ordrebunken sidste fredag, hvor et læs forfatter-ordrer lige væltede ind. Vi kan godt selv finde ud af at "brande" os.

Andre nyheder:

I 2016 skal mit woven heart art "Elvis Prestley Portrait" (lavet ud af 6 stykker flettet papir) ud på en lille rejse. Han skal nemlig med i en stor amerikansk world-wide kunstbogsudgivelse "Current Masters, vol2" sammen med nogle af mine tidlige malerier.

Det er 4. gang jeg har ét af mine flettede hjerter med i en kunstbogsudgivelse, 2. gang jeg har ét med på en udstilling i USA og 2.gang jeg har ét med på en museumsudstilling udenfor Danmark. 1. gang var (og er) min permanente udstilling på Izmir Book- and Paper Art museum i Tyrkiet, hvor woven heart art "The Swan Grove" (Svanelunden) siden d. 12 . dec 2012 har været permanent udstillet i afdelingen med nordisk samtidskunst.  

"Current Masters"- kunstbogsudgivelsen i USA, er en censureret udgivelse, som det amerikanske kunstbogsforlag har udpeget mig (Lisbet Lark) til at være med i, ligesom dén museumsudstilling i 2016, der finder sted på Southern Nevada Museum of Art i Las Vegas, USA,  i forbindelse med kunstbogsudgivelsen i april eller maj næste år, også er en censurereret museumsudstilling.

Mit Woven Heart Art, "Elvis Potrrait" skal altså ud at rejse, og det er ikke sikkert han kommer tilbage til Julehjertemuseet eller DK, da han muligvis bliver opkøbt og kommer til at indgå i det amerikanske museums kunstsamling. Så det er absolut sidste chance nu, hvis du vil nå at se ham her i Danmark. Derfor har Julehjertemuseet valgt at udvide åbningssæsonen, så vi udover næste weekend, d. 12.dec og 13.dec, også har åbent i den følgende weekend, lørdag d. 19. og søndag d 20.december. Jeg regner med at selv at kunne være tilstede på Julehjertemuseet i åbningstiden i begge weekender.

Glædelig jul!

Julehjerekunstner, woven heart artist, mm.

Lisbet Lærke.

09-12-2015