Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Jeg håber, I alle sammen er kommet godt ind i det nye år. Det er vi, og vi har fortsat gang i hjulene og salget af miniflagguirlander og fugle her langt ind i januar.

Inden længe kommer min nyeste lille bitte fugl, som noget nyt en Påske-fugl også ind i sortimentet postordrebutikken, der har åbent hele året rundt her på siden. Selve Julehjertemuseet har lukket i øjeblikket, det åbner næste gang midt i oktober 2016, og                 Foto Karl-Erik Frederiksen              vagtplanerne er ved at være på plads.

Vi fik mange besøgende i de sidste 2 åbningsweekender efter,  at vi havde været et smut i Frederiksborg Amts Avis med et stort interview og fotoserie. 1000 tak  til Karl- Erik for dét.

Da han havde været her, lavede jeg nogle af dekorationerne til 2016 udstillingen, "H. C. Andersen passion2"  i den ekstra og forlængede åbningsuge i forbindelse med,  at endnu et stort dameblad kom på et hyggeligt julestemningsbesøg lige før lukketid med grundigt forberedt fotoshoot og interview til brug for en artikel, der kommer i Julen 2016.  Den arbejder en redaktion under ALLER-koncenen vistnok på lige nu. Du tænker måske ikke så meget over det, men mange af de ting der bringes i medierne eller skal produceres, så det ligger klar på hylderne i butikkerne til dig fra oktober måned hvert år, bliver designet, produceret og forberedt fra den foregående jul og frem gennem vinteren i januar og februar, færdigproduceret om foråret/ forsommeren og sendt ud til de handlende om efteråret. Fascinerende , ikk?

Så de lækre juleugeblade og - magasiner, der har en lang produktionstid, har lige nu optimale forhold til at fotografere nogle smukke sneklædte vinterlandskaber og inspiration til at skrive stemningsfyldte artikler. Ovennævnte skulle såvidt jeg har fået at vide være under skriv her i januar / februar. Fascinerede, ikk´???

I januar og februar er der ikke lys nok til, at jeg kan se med mine dårlige øjne, der desværre hurtigt bliver svagere og svagere, og jeg kan ikke hverken fremstille avancerede flettede hjerter eller miniaturebilledkunst, heller ikke ved at bruge lup, før det bliver lysere i vejret, så jeg kan få et ordentligt indfald af dagslys, når jeg arbejder.

Når der er nogen ting, man ikke kan arbejde med i en periode, må man jo bare lave noget andet. Så udover, at jeg har sat en masse mennesker i sving med at lave mine nye design- pipper til Påske, har jeg som professionel freelance tekstforfatter også her i januar skrevet nogle alternative humoristike oplevelsesartikler for min tyske arbejdsgiver redaktion til en bestemt tysk kunde. Et tysk rejseselskab, der via tyske hjemmesider og kataloger skrevet på tysk her i januar- februar bl. a. sælger danske sommerhus- sommerferier beliggende på en række danske stranddestinationer...- og jo, de lækre udlejningssommerhuse i Vejby /Tisvildeleje og Gilleleje var også med på ordrerlisten.

Jeg skriver under mit internationale kunstnernavn, Lisbet Lark, så jeg håber at det giver pote til sommer, og at Tisvildeleje samt en række andre danske badebyer fra Skagen til Due Odde bliver fyldt til randen med store, forventningsfulde og glade tyske børnefamilier hele sommeren igennem.

På Julehjertemuseet oplevede vi jo i en weekend noget af et særsyn her på egnen ved vintertide: Nemlig en campingvogns-  og autocamperkaravane, der kørte ned gennem byen og parkerede nede for enden af Hovedgaden i Tisvildeleje, hvor der er en stor parkeringsplads med panorama udsigt ud over Kattegat. Det var vist en lørdag midt i november sidste år. Vi tænkte: "Hvor i alverden mon de skal hen?" De skulle såmænd besøge Julehjertemuseet. Der var intet andet, de var taget afsted til Sjælland for. Vi kan godt lide dén slags initiativer og traditioner, så dén idé giver jeg hemed videre til andre karavaneklubber. 

Jeg har også i starten af januar lavet nogle skitser til nye dekorationer, der skal være klar til åbningen af den næste udstilling, "H.C. Andersen passion2", skitser til nye avancerede hjerter, nye udstillingsmøbler, samt en ny og flottere skiltning.

Så der sker hele tiden en udvikling, noget nyt.

Der er hele tiden nye historier at fortælle, og nye sjove detaljer at vise frem.

Venlig hilsen

Lisbet Lærke. 

25-01-2016