Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Ja, ja, ja.... Jeg ved godt, at der er nogen, der tror, at man sådan bare lige kan flytte rundt med et museum, som det passer én, at det står der hele tiden, og at vi sådan bare lige kan trylle en museumudstilling op at stå med kort varsel.

Men det er så ikke lige tilfældet med kunstmuseet, The Woven Heart Art Museum, Julehjertemuseet, der viser internationalt anerkendt kunst, som flertallet af danskere, svenskere og nordmænd kun interesserer sig for i en bestemt periode af året, fordi det er opfundet ud fra og udsprunget af en sæsonpræget folkelig aktivitet, julehjertefremstilling.... Det kan udfra et virksomhedsøkonomsik synspunkt ikke svare sig at have udstillingerne stående permanent året rundt, da vi ikke får nogen kunststøtte eller fondsstøtte til museet, som derfor er nødt til at blive drevet på den mest rentable måde. Det vil sige KUN have åbent på dét tidspunkt af året, hvor der er interesserede besøgende.

Derfor bor Julehjertemuseet i private lånte lokaler i Kulturhulen i perioden medio oktober til medio december. Kulturhulen er privatejet og bruges udenfor Julehjertemuseets åbningsperiode derfor til privatbolig, privat kunstnerværksted, samt til andre kunstneriske aktiviteter, for eksempel galleriudstillinger, hvor der er gratis adgang.

Det vil sige, at udstillingerne på Julehjertemuseet skal tages ned og sættes op hvert år for at give plads til andre aktiviteter i Kulturhulen i de 9-10 andre måneder af året, og at nye dekorationer, udstillingsmøbler, m. v. derfor skal bygges ind i mellem mine  andre kunstneriske aktiviteter og ind imellem de andre aktiviteter i kulturhulen. For os frivillige ildsjæle, der arbejder med opbygningen og driften af museet, er det gået hen og blevet en højt elsket livsstil at bygge det op udenfor åbningssæsonen, designe og sælge minipynt året rundt for at skaffe midlerne til opbygningen og driften af det, være der i åbningstiden i tiden op til jul, give folk en smuk og stemningsfuld juleoplevelse, tage imod besøgende med et smil, yde god kundeservice, vise rundt og være historiefortæller på museet.

Men det er klart, at jeg ikke kan overleve som billedkunstner, hvis jeg hvert år skal bruge hele min sommer på frivilligt og for egen regning at skabe udstillingerne og kunsten til Julehjertemuseet også samtidigt skal være dybt afhængig af tidsmæssigt at stå frivilligt til rådighed i hele åbningssæsonen oktober-december hvert år personligt. Noget skal jeg jo leve af imedens mit frivillige arbejde med Julehjertemuseet står på, derfor er jeg er så heldig at have nogen søde frivillige mennesker til at hjælpe mig i den 2 måneder lange udstillingsperiode, så jeg også selv kan arbejde med andre indtægtsgivende kunstneriske aktivieter medens museet har åbent. - og jeg er dem dybt, dybt taknemmelig, for uden disse helt uundværlige frivillige praktiske vidundere, ville museet ikke være en realitet.

Alt er jo indtil videre gået tidsmæssigt efter målsætningerne og planerne helt fra opbygningen af Julehjertemuseet blev startet i 2011, til 2014, hvor det åbnede uden forsinkelser i oktober 2014, og til nu 2 års åbningsperioder og udstillinger, der begge blev åbnet på de annoncerede tidspunkter og overholdt de annoncerede åbningstider. Sidste år blev åbningsperioden endda med kort varsel forlænget med en uge op mod jul på grund af stort besøgstal.

Så der er absolut ingen grund til at ro, at dette års driftsmæssige mål, nemlig at have færdiggjort ALLE ombygninger af rummet, ALLE nye dekorationer og byggeri af nye montrer til årets kommende udstilling i julehjertemuseet INDEN d. 31.marts, ikke lykkes, så jeg kan få  mulighed for og tid til at beskæftige mig med andre spændende kunstneriske aktiviteter i løbet af sommeren og være aktiv ude i det sollyse danske sommerland, ligesom alle andre billedkunstnere....

- også denne del af udviklingen af driften og rutinerne ser ud stil at lykkes. Fotoet er fra februar i år, hvor jeg gik igang med at lave årets nye dekorationer til museet og indbygge Kulturhulens meget store moderne uundværlige private sammenklappelige sovemøbel, som fluks landede lige midt i udstillingen i Julehjertemuseets udstillingsperiode sidste år, ca 2 timer før åbningstid én af åbningsdagene. Det er dét sort/ hvide møbel, du kan se i forgrunden. Et par hastigt indkøbte julebordløbere, samt et par stykker fra mine forældres guldbryllup blev i en håndevending rullet ned over lågerne for lige at tage den værste stilforvirring i rummet, men det var ikke en langtidsholdbar løsning rent dekorativt, så nu er jeg i gang med at "trylle" det væk i rummet. Stille og roligt bygge det om til et udstillingsmøbel.

Udfordringen består i at få det til at "forsvinde" ind i udstillingen og passe sammen med de andre specialbyggede møbler, samtidigt med, at det skal kunne anvendes til aktiviteter og andre funktioner i Kulturhulen, udenfor museets årlige åbningsperiode. Samtidig er vi ved at rykke hele Julehjertemuseets udstillng "Berømtheder... Celebrities"  sammen i det viste hjørne, og udstillingen H. C. Andersen Passion" over i den ene side af rummet, så der senere kan blive plads i det lille museum til opbygningen af  2017-2018´s kommende udstilling "Jesu Kristi Livsforløb" i de grå montrer, der i de 2 første åbningssæsoner har rummet de andre udstillinger, men oprindeligt blev designet og bygget til denne udstilling.

Så der er nok at se til også i marts, hvor jeg fortsat også som forfatter skriver tekster om bl. a. andre danske museer og historiske seværdigheder, som min kunstneriske virksomhed sælger videre til en redaktion i Tyskland. Dejlig fri og fleksible freelance-forfatteropgaver, som jeg selv kan flytte rundt på og tage ind mellem de andre ting.

Deadline på den praktiske del af opbygningsarbejdet både med hensyn til årets udstilling på Julehjertemuseet og mit netgalleri, Galleri Octopus Art´s årlige galleriudstilling også i Kulturhulen i Pinsen, er den 31. marts. For efter at have brugt 5 somre i træk på opbygningen af Julehjertemuseet, VIL jeg altså i år have tid til at komme ud at nyde sommeren ligesom andre billedkunstnere, holde fri fra Julen, nyde solen, stikke andre mennesker et smil og have mulighed for at arbejde andre steder, hvor man evt. kunne  have brug for sådan én som jeg. Så mine planlagte udstillinger her i DK, er færdigbearbejdet rent praktisk  og dekorativt med alt det mest tidskrævende INDEN d. 31.marts, således, at vi ikke skal gå og stresse over dét henover sommeren.

Min galleriudstilling i Kulturhulen med Galleri Octopus Art, finder sted d. 14.- til 16. maj i Pinsen, og ligesom, mens Julehjertemuseet har åbent, har jeg også andre til at hjælpe mig med at passe den og sælge mine kunstværker, hvis jeg selv skulle være forhindret rent arbejdsmæssigt / bookingmæssigt i at være  til stede i hele Pinsen.

I perioden fra den 1. oktober 2016 og frem til årets åbning af Julehjertemuseet udstillingen "H. C. Andersen Passion2"  d. 15.oktober 2016, kurerer og sætter vi Julehjertemuseet op igen med møbler, nye dekorationer, lys, nye små værker og nye specialfremstillede montrer, og hele den velforberedte julebadulje, - og ikke før.

Glædeligt forår!

Venlig Hilsen

Lisbet Lærke.

07-03-2016