Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

PÅ dette tidspunkt i min bookingkaldender og i min mands ferie, skulle vi have været et smut til Las Vegas for at besøge Woven Heart Art "Elvis Prestley Portrait" på Southern Nevada Museum of Fine Arts, hvor han skulle have været udstillet som et led i den world-wide store kunstbogsudgivelse , "Current Masters , Vol2," som skulle have været udgivet nu , og som jeg er med i som billedkunstner.

Men Elvis er ikke i USA, og vi er ikke kommet afsted, simpelthen fordi kunstbogen er 2-3 måneder forsinket. Kunstbogen var gået i produktion, da man fra den amerikanske redaktions side besluttede, at udskifte nogle af de værker jeg har skabt, og som skal indgå på foto i bogen, blandt andet "Elvis Prestley Portrait," med nogle af mine nye naturalistiske oldtidsillustrationer og orientalske illustrationer, samt lave et helt nyt interview med mig om min kunstneriske udvikling fra abstrakt til naturalistisk billedkunstner i 7 nye naturalistiske illustrationsstreger, alle udviklet i 2015, og som iøvrigt alle udspringer af min tegnestreg i mine arbejdstegninger til mine avancerede Woven Heart Arts.

Men så kan vi glæde os over i Julehjertemuseet, at vi kan beholde Elvis, og at vi  kan udstille ham, et par andre hjerter og nogle flere af disse arbejdstegninger i en stor gammel og sjælden velbevaret 2 meter lang montre, vi har krejlet os til, og som jeg er ved at "trylle væk," bygge sammen med dén 40år gamle moderne thyssen-nissen-skabsseng, kunstnergruppen Kulturhulen fik ind midt i Julehjertemuseets udstilling sidste år. Et privat og uundværligt møbel i det private hjem, som museet jo bor i, og som gør, at vi, der går og bygger på det, kan få meget mere fra hånden, når vi er her.

Udskydelsen af kunstbogsudgivelse i USA viste sig at være et held i uheld, for pludselig blev der så 3 uger, uge 21,  22 og 23 fri i vores kalender, (lige nu)  som vi besluttede i stedet at investere i at bygge videre på de nye montrer til Julehjertemuseet i Kulturhulen. Under min galleriudstilling i Kulturhulen i Pinsen, opdagede vi et heftigt rådangreb i en hjørnestolpe i det 95 år gamle og superhyggelige indgangsparti, du kan se på det lille billede af Julehjertemuseet øverst til højre i denne blog, og mens vi har arbejdet på udskiftningen af dén og på det fortsatte møbelbyggeri foran Kulturhulen til Julehjertemuseet i 25- 30 graders varme og sol, har vi fundet ud af, at også et par af de tværgående røde gelændere og den forreste bærende 95 år gamle bundrem, er ramt og skal udskiftes. Vejret er til det lige nu og vi har tid til det lige nu og kan selv lave det, som hhv. tidligere spejderleder og bjælkehyttebygger (min mand) og som nuværende møbelkunsthåndværker (mig), så det er nu, den skal udskiftes.

Jeg synes, at verandaen er en vigtig del af arkitekturen i midtbyen af Tisvildeleje, da huset, som er fra 1920 er født med den, og derfor har vi undladt at sætte en bulldozer på og sætte en moderne terrasse op. I stedet udfører vi "almindeligt vedligehold" på den, lader de dele stå, som ingenting fejler, gulv, tag og en væg, - og renoverer resten. Et stort arbejde, når man regnede med at skulle holde fri, slappe af eller bruge tiden på noget andet. Vi har forsigtigt pillet den ned bid for bid, renoveret hvert enkelt bræt med afvaskning, afslibning og ny træbeskyttelse på alle sider med henblik på at genbruge så mange materialer som muligt, indkøbt ny stolpe, træ til gelændere og bjælke til bundrem, som vi har skåret til / tilpasset til verandaen styk for styk. Alt er forberedt til at kunne sættes op igen, så snart vi fjerner de lodrette stolper, der holder taget i verandaen for at udskifte bundremmen. Et arbejde, som primært min mand står for, men med mig som æstetsik vejleder, planlægger og praktisk medhjælper.

I "ekstratiden" har jeg taget et par ekstra freelancetekstforfatteropgaver fra min redaktion i Tyskland, lavet et nyt interview som billedkunstner til kunstbogsudgivelsen i USA, også er jeg altså i fuld sving med at renovere nye gamle møbler og lave nye smukke dekorationer til dem. også ude på pladsen foran Kulturhulen....

- meget godt at have noget sundt at adsprede sig med, når jeg tilfældigvis også lige nu går til nogle vigtige helbredsundersøgelser i et udredningsforløb med nogle foreløbige resultater, jeg lige skal sunde mig lidt over, og som kræver, at jeg står på afbuds-tilkald til nye uddybende hospitalsundersøgelser i de næste par uger ...

Lisbet Lærke.

29-05-2016