Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Ih, hvor jeg glæder mig, til vi åbner i år, Julehjertemuseets 3 .sæson i Tisvildeleje!

Jeg er så tæt på at være HELT færdig med byggeriet af årets store montrearbejde. På billedet lægger jeg sidste hånd på skufferne til den 2 meter lange topmontre til Kulturhulens sammenklappelige hvile- og sovemøbel, hvor montren nu er helt færdig. Nu mangler jeg bare at færdigskulpturere nogle krummelure-hjørner nederst på den underste del af møblet helt nede ved gulvet, lægge marmorering på en liste og lægge lidt bladguld på. Noget, der kan klares på en enkelt arbejdsdag, så den ER færdig til den 30.9, hvor vi går i gang med at opsætte året udstiling for Julehjertemuseet, "H. C. Andersen Passion2."

Den nye store montre kommer bla. til at rumme nogle af mine nye små avancerede flettede hjerter, der ikke før har været vist frem + at den bliver base for en gradvis overflytning af "H. C. Andersen Passion1"- hjerterne fra de grå montre, som vi har brug for at frigøre til nye udstillinger.

Woven Heart Art, "Elvis Prestley Portrait," mit 6- strimlede flettede portræt hjerte af pop legenden, skal som tidligere nævnt ikke på museumsudstilling i USA alligevel, da han ikke blev udtaget i den endelige censurering til kunstbogsudgivelsen "Current Master, vol2," hvor jeg er portrætteret og som blev udgivet i juli i USA. Så han har naturligvis stadig sin plads i den grønne almuemontre, der indeholder nogle af de flettede julehjertekunstværker fra udstillingen "Berømtheder... Celebrities, " som nu er blevet samlet i dét hjørne, der i starten, da vi åbende museet med de flettede hjerter i 2014, var location for museumsbutikken.

Åbningstiderne for museet ligger nu helt fast og kan ses  under punktet:

"Open / Åbningstider." Vagterne er fordelt mellem de frivillige og vil blive passet, uanset min egen helbredssituation, ligesom der også er udpeget en stedfortrædende leder af museet i tilfælde af, at jeg muligvis ikke kan være tilstede i hele den 3 måneder lange åbningsperiode, p.gr. a. sygdom.

Der er ingenting som passioner, der kan holde én oppe og drive én fremad, når man er inde i en periode, hvor helbredet svigter. Tidligere har jeg her i bloggen nævnt, at jeg havde en cyste placeret mellem hjertet og den ene lunge. Den er nu væk. Efterfølgende fik jeg et anafylaktisk shock i forbindelse med en test på sygehuset d. 14/6 2016, hvor jeg blev udsat for et stof, som det viste sig, at jeg er allergisk overfor. Her går jeg til ambulante kontroller / behandlinger på Hudafdelingen på Gentofte Sygehus for at få bugt med eksem eftervirkningerne af dét, som heldigvis efterhånden er meget få.

I box-bloggen fra d. 28/ 8 2016 på http://www.gallerioctopusart.dk/37312923  kan du i øjeblikket læse om min kamp for at komme mig efter en syreskadeulykke, der desværre skete d. 21/8 2016 i mit hjem. Det er 14 dage siden i dag, og jeg har det efter omstændighederne godt, selvom lægerne ved dén lejlighed også opdagede nogle ting i min hals, der med lynets fart er i gang med at blive udredt, undersøgt og behandlet. Jeg har blandt andet svært ved at synke maden, spise fast føde og ved at spise normalmåltider og har smidt 6-7 kg, så jeg nu har fået en flot talje. Jeg er ambulant patient på hverdagene  på hhv Herlev og Rigshospitalet i denne forbindelse.

Men hvem siger også, at man partout SKAL tabe sig EFTER Jul. Hvorfor ikke gøre det FØR Jul også kunne nyde den gode julemad med god samvittighed uden at få dårlig samvittighed eller tænke på, at skulle af med alle de nyerhvervede kilo igen efter Nytår?

Jeg har fået stemmen og smagssansen igen efter syreulykken og håber på at få "de tekniske synkeproblemer" i halsen ordnet  inden jul i form af et par ambulante småoperationer, - også skal der VIRKELIG smovses i lækkerierne til Jul.

Det er en drøj omgang, men dejligt betryggende, at rutinerne og driften af museet i åbningstiden allerede kører så stabilt, at jeg kan stole på, at nogle søde solide mennesker passer museet i åbningstiderne, hvis jeg mod forventning skulle gå hen og lægge mig syg  i den 3 måneder lange åbningsperiode. Man kan altid bekymre sig om fremtiden, men der er så mange ting, man kan glæde sig over her i livet, når man er mig. Så hvorfor ikke bare være glad, skønne på og være taknemmelig over, at man er til og kan arbejde med éns passioner, og at éns livsværk bliver bakket op i stor stil?

Når det store møbel og montren er helt færdig, går jagten i åbningsperioden ind for at skaffe / skabe en stor hængevitrine, der skal hænge ovenover den  til yderligere overflytning af "H. C. Andersen Passion1" og frigørelse af plads til nye udstillinger med nye flettede julehjerter. Du finder den nærmere beskrivelse af mål , udseende, m. v. på den ønskede montre under menupunktet "Donations" her på hjemmesiden.

De venligste hilsner

Lisbet Lærke.

04-09-2016