Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Jeps! Så fik vi styr på de endelige åbningstider. Kultunaut er som sædvanligt på pletten med en anmeldelse af årets udstilling, der er blevet rykket lidt i forhold til den oprindelige tidsplan:

http://www.kultunaut.dk/perl/arrmore/type-nynaut?ArrNr=10663984.

3. sæsonåbning i Tisvildeleje blev i sidste sekund rykket fra d. 15. okt til den 29. okt 2016. Til gengæld blev sæsonen forlænget i den anden ende op mod jul til også at omfatte den sidste weekend førJul, som vi ellers plejer at holde fri i, da vi også gerne vil kunne holde Jul med  Stedfortrædende direktør        vore familier. Men hvert år siden åbningen af museet i     Julehjertemseet,               2014, har vi måttet inddrage denne weekend, der i år Bent Voldby.                      falder på d. 17.- 18.december og holde åbent

 

på grund af travlhed i det lille museum, dejlig pressedækning , stor publikumstilstrømning og besøgstal op mod Jul, -også kan vi jo lige så godt tage konsekvensen og flytte sæsonen hen på dét tidspunkt, hvor interessen er størst.

 

I Tisvildeleje sker der ikke ret meget på dét tidspunkt af året. Når folk besøger Julehjertemuseet, er de KUN i byen for at besøge museet, - og de fleste kommer primært for at møde mig personligt.

 

Dejligt at vise så mange spændende fremmede besøgende rundt, der ofte rejser fra den anden ende af landet, fra alle de nordiske lande, sågar helt fra USA for at besøge museet: De har fulgt denne hjemmeside og mig gennem flere år, ved alt om mig og forventer naturligvis, at jeg er frisk og veloplagt, når de kommer for at få årets unikke juleoplevelse, en unik juleudstilling eller for at købe mit eget design af juletræspynt til deres små juletræer, julekort, gavemærkater, o. s. v.  i den lille krambod, museumsbutikken, hvis lagerbeholdninger, vi snart går igang med at opdatere her på siden.

Men jeg har det ikke så godt for tiden, derfor er åbningstiderne på de angivne dage / weekender også flyttet til tidsrummet kl. 15-18, hvor jeg er mest frisk, og sæsonåbningen frem til slutningen af oktober, hvor mit udredningsforløb på hverdagene forventes afsluttet, og der formentligt er truffet en afgørelse om, hvad der videre skal ske med mit behandlingsforløb efter Jul.

 

Ligeledes har vi indført rundvisninger, der starter klokken halv og hel indenfor tidsrummet 15 - 17.30 på hver åbningsdag for at alle kan få en god og struktureret oplevelse. Rundvisningerne er med i entréprisen og lagt tidsmæssigt, så de passer til køreplanen på Gribskovbanen, hvor toget ankommer til Tisvildeleje Station kl. 20 minutter over hel og 10 minutter i hel hver time. Det tager ca. 5 minutter at gå fra stationen, til højre ad Hovedgaden, forbi købmanden, forbi butik Rastablanche overfor Tisvildecafeen og ind gennem vores hvide skagenshegn lige før Tisvildebageren. Vi sætter et helt nyt MUSEUMS- skilt op ude ved vejen i åbningstiden på åbningsdagene, og et nyt galgeskilt op inde på vores nyrenoverede veranda, så du nemt kan finde os, når du kommer.

Hvad angår årets sæsonåbnings  2 ugers udskydelse fra d 15. okt til lørdag d 29. okt, så handler det også om, at jeg går til en masse undersøgelser på hverdage i september og oktober på 3 forskellige hospitaler i Københavnsområdet, hvor jeg er ambulant patient, i nogle uger hver dag, fordi jeg har fået stillet en stofskiftediagnose + et par andre fysiske diagnoser, der skal gøres noget ved engang til vinter. Alt sammen noget, der kan kureres 100% ved flere operationer i halsen.

 

Men ting tager tid, når man ikke er kræftpatient, og det er "godartede" svulster, der laver rod i hormonsystemet. For mit vedkommende har jeg et adenom i min ene biskjoldbruskkirtel, en hormonproducerende  "godartet" svulst, der regulerer mit calciumniveau op, så det bliver alt alt for højt, giver mig lange nyrestensanfald om natten et par gange om ugen, gør mig overtræt med øget søvnbehov om dagen, muskel- og ledsmerter. Så den skal opereres væk på Herlev Sygehus, muligvis samtidigt med et ditto fund i min skjoldbruskkirtel, der også skal udredes i oktober.

 

 

Følgevirkningerne af mit anafylaktiske chok (livsfarlig allergisk tilstand) i juni 2016 under én af disse hospitalstests, nemlig brændende eksemer skal behandles på Gentofte Sygehus´hudafdeling i oktober. I forbindelse med syreulykken i familiens skød i august, er jeg så småt kommet mig over både de fysiske og psykiske oplevelser, kan spise syreholdig mad igen, men er fortsat på flydende calciumfri kost. Under Rigshospitalets udredning af dén grimme oplevelse, blev den ikke smukkere af, at de under en kikkertundersøgelse fandt udposninger på mit spiserør samt en mavemund, der er næsten lukket. Årsagen til, at jeg ikke kan spise mad i normalportioner og konsistens. Pænt upraktisk, når man er et madøre og ELSKER god mad. Der er lige nu langt fra den flydende babymad i fingerbølsportioner, jeg hælder indenbords og til ribbensteg, and og julegodter, og der bliver endnu længere vej, hvis jeg ikke tager imod de undersøgelses - og behandlingstider, jeg får anvist, når systemet har tid til mig. Udsigten til, at skulle sidde og nippe af en dipskål med proteinskyr eller fiskesuppe i julen, mens alle andre omkring mig smæsker sig i risengrød, klejner, julefrokoster og overdådige julemiddage er katastrofal. Ikke så meget p.gr. a årsagerne, men jeg bliver så sulten, "spiser" nærmest mine sidemænds mad med øjnene, når jeg ikke selv kan spise normalt. Så jeg tager bestemt imod undersøgelser og behandlinger, når det er min tur til at komme til, - og jeg gør gerne alt dét, der skal til for at jeg kan blive rask, inklusive at spise dét jeg IKKE kan lide, og afstå fra at spise dét, jeg godt kan lide.

 

Der er med andre ord lægelige kødannelser på mit balkort i oktober, hvor årets udstilling for Julehjertemuseet også skal sættes op. Derfor valgte ledelsen af Julehjertemuseet i sidste uge at udsætte sæsonåbningen med 14 dage, så lægerne kan gøre deres arbejde færdigt, jeg kan komme lidt til hægterne og ikke stresse over den sidste del af opsætningen af årets udstilling.

 

Jeg er lykkelig over, at vi allerede ved henvisningen til sygehusudredningen i maj måned fik udpeget en solid, kompetent, pålidelig, dygtig  og sød stedfortrædende direktør for kunstmuseet Julehjertemuseet, min mand Bent Voldby,  der vil tage over og drive museet in case, jeg mod forventning bliver for syg til at tage nogle af mine vagter. Det er også behagelige, lune og sympatiske Bent, du indimellem de andre år har kunnet træffe på Julehjertemuseets telefon.

 

 

Det skal nok gå alt sammen, vi er klar og veloplagte til sæsonåbningen d. 29. oktober!

Julen starter altid på Julehjertemuseet!

Venlig hilsen

 

Lisbet Lærke,

Julehjertekunster, julepyntdesigner, møbelkunsthåndværker og direktør for The Woven Heart Art Museum, DK, Kunstmuseet Julehjertemuseet i Tisvildeleje.

20-09-2016