Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Helt efter den oprindelige plan blev galleriudstillingen i Kulturhulen taget ned og pakket væk d. 30. sept, så Julehjertemuseets folk kunne starte på kurateringen af dette års udstilling "H. C. Andersen Passion2" lørdag d. 1. oktober. 

I modsætning til så mange andre virksomheder, så arbejdes der på Julehjertemuseet også på at nå mål og deadlines, mens chefen er syg. Usædvanligt, når det er frivilligt, at folk hjælper til. Jeg er DYBT taknemmlig: Én tager sig af at forfatte, udskrive labels og sætte dem op. Én tager sig af lyssætningen, og én vasker baggrundsgardiner og hjælper til med at flytte møblerne på plads og et par stykker gennemgår museumsbutikkens varelager og opdaterer det og producerer nyt,  mens jeg selv kigger på "flowet" i udstillingen og forsøger på at bevare det rolige forkromede overblik over projektet med at få udstillingen klar til åbningen d. 29/10 2016.

I 10 måneder har jeg arbejdet som møbelkunsthåndværker med at få tryllet et stort privat retroskrummel og en ramponeret krejlermontre fra ca. 1920 om til et unikt integreret helt udstillingsmøbel, der falder ind i det øvrige møblement. Et arbejde, du har kunnet følge her i bloggen igennem nogle måneder. Kommentarer som: "Hold da op! den ligner noget fra Loius d. 16. ´s tid",  o. s. v. føg gennem luften, da vi rykkede det megatunge møbel ind på plads og startede på at kurere indholdet af topmontren som noget af det første i år. Den indeholder bla. mine original arbejdstegninger til verdens første flettede julehjerte af 6 stykker papir med mit portræt af H. C. Andersen på den ene side og min illustration af eventyret "Den Grimme Ælling" flettet ind på den anden side. Montrens indhold er i forhold til sidste år fjernet fra dét hjørne, der var til højre, når man kom ind, dér hvor min udstilling fra 2010, "Berømtheder ... Celebrities" nu kommer til at bo samlet. Opbygningen af dét hjørne er i gang nu. Julehjertemuseet er jo et museum, der forsat er under opbygning på 5. år, efterhånden, som jeg får fremstillet flere små woven heart arts til det.

Som et langsigtet mål arbejder vi på at få flyttet hele indholdet af de grå montrer, H. C. Andersen Passion " udstillingen og resterne af "Berømtheder ... Celebrities" over på denne væg / hjørne for at frigøre plads til nye udstillinger, således at museet fortsat kan udvikle sig og byde vores mange besøgende på nye spændende oplevelser.

Men det er jo et museum, så der skal jo også være noget kontinuitet og permanenthed i udstillingerne fra år til år, så bortset fra det store møbel, der jo kom ind midt i sidste års udstilling og det lille hjørne ved indgangen, der oprindeligt i 2014 startede med et papmøblement, så er der ikke de store ændringer i selve opsætningen af udstillingen. Dekorationer m.v. starter med at se ud 100% som de så ud i den sidste uge af åbningsperioden lige inden vi lukkede ned for sæsonen i 2015, hvor vi fik en masse flotte store guirlander doneret og jeg fremstillede alle dekorationerne til 2016-udstillingen og satte dem op, så vi kunne fotografere til diverse promovering af dette års udstilling. Noget, vi nyder godt af nu, for det er på dette tidspunkt af året ikke til at få fat i noget som helst julepynt eller noget, der bare "smager" lidt af jul.

Nå, jeg må videre med arbejdet!

V.h

Lisbet Lærke

Frivillig leder af The Woven Heart Art Museum, Kunstmuseet Julehjertemuseet.

04-10-2016