Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Der er kommet en del nye produkter i museumsbutikken, som er en specialbutik med pynt til små træer, der støtter driften og den fortsatte opbygning af Kunstmuseet Julehjertemuseet / The Woven Heart Art Museum. Vi har altid mangel på topstjerner og topengle til små træer, så i år har jeg sat mig ned og designet nogle lette små ting ud af genbrugsmaterialer, dét er der kommet nogle begrænsede små partier ud af. Faktisk blev der allerede udsolgt af en enkelt af modellerne, inden vi fik lagt den ind på denne hjemmeside. Vi sælger pynt hele året igennem efter bestillinger og på postordrer. Så når vi når til oktober og sæsonåbningstid, har vi allerede solgt det meste af årets produktion videre, hvilket så finansierer byggeriet i løbet af åbningsperioden, for det er nu engang nemmere at bygge på udstillingen, når den er sat op, end når det er sommer og alt er pakket sammen.

 

Det er også blevet til lidt bitte små nye malede kræmmerhuse, (foto) også har vi fået "bland-selv-bjælder," efter konceptet:

DU VÆLGER, VI BLANDER:

 

http://www.julehjertemuseet.dk/142349708

 

I sidste weekend, hvor museet blev passet af andre frivillige, var der lidt klager blandt museets besøgende over, at jeg ikke var der. Ikke så mange og bare lidt "syrlige kommentarer" ud mellem sidebenene, men lige akkurat nok til, at det gik videre til mig.

Men så skal vi jo lige repetere, hvad det er Julen går ud på: Nemlig at hygge sig med familie, bekendte og venner. Fødselsdage, julefrokoster i familie og firmaer og andet juletam-tam. Det er jo oftest i weekenderne, at andre folk har tid til dét, så jeg tog mig den frihed at holde fri i sidste weekend for at tage til familiefødselsdag, samt til at mødes med nogle dejlige nye og gamle bekendte.

Hvis jeg SKAL være på museet, hvergang det har åbent og stå til rådighed som frivillig på museet hver weekend i en 2-måneders periode hvert år lige op til jul, har jeg jo ingen chance for at se min familie eller dyrke /vedligeholde mine sociale relationer i juletiden, og dét vil jeg ikke riskere. Jeg har også krav på at have et socialt liv og et behov for at kunne være anonymt sammen med andre mennesker uden konstant personligt at skulle være nogen fremmede menneskers oplevelse, selvom jeg tilfældigvis er født med nogle kunstneriske evner, hvor andre mennesker forventer min personlige tilstedeværelse non-stop på et museum i et par måneder op til Jul.

 

Noget helt andet er, at jeg altså ikke lige tilfældigvis er i gang med at lave Woven Heart Art, når du kommer. Der er for lidt plads i hulen til, at vi kan have julehjerteværkstedet i drift samtidigt med, at der er åbent,  og jeg kan ikke både arbejde, besvare spørgsmål og vise rundt samtidigt. Så nye små kunstværker er primært undervejs resten af året, mens museet er lukket, for der skal jo også bygges montrer til dem, før de kan udstilles på en måde, så de ikke risikerer at gå i stykker.

 

Jeg er professionel multikunstner på et vist niveau. Lever af det, så lige nu fletter jeg slet ikke hjerter, for jeg er i denne uge booket op med professionelle freelance tekstforfatteropgaver fra min tyske redaktion, hvor der er en deadline på opgaverne, også er jeg på et eksternt værksted andetsteds i gang med nogle nye kunstværker til diverse forårsudstillinger, censureringer, mv. som illustrator og billedkunstner iøvrigt. Opgaver, der heller ikke er plads til i Kulturhulen, mens julehjertemuseet er der, men som for de fleste censurerede forårsudtillingers vedkommende skal være afleveret inden Jul.

 

Men jeg glæder mig til næste weekend, d. 19. nov og 20. nov, hvor jeg igen  slapper af på Julehjertemuseet.

 

Venlig hilsen

Lisbet Lærke,

Woven Heart Artist, møbelkunsthåndværker, julepynt-designer, opfinder, billedkunstner og tekstforfatter, mm.

16-11-2016