Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Foto taget i ét af de øjeblikke i åbningstiden, vi havde plads i søndags. Ellers var her stuvende fyldt med dejlige besøgende, der primært havde fundet vej helt fra København og til Tisvildeleje med toget, hvor der for en gangs skyld ikke var indsat togbusser eller aflyst togafgange på nogle af strækningerne rundt om Hillerød Station. Det har ellers været slemt i vores åbningssæson i alle de 3 år, vi har ligget i Tisvildeleje. Vi, der skaber seværdigheder og events i Udkantsdanmark bliver såmænd heller ikke adviseret af DSB eller Gribskov Banen på forhånd, når dette sker, så vi bliver ligeså overrasket som alle andre. Dét kan man faktisk godt blive lidt træt af i længden med en åbningsperiode på 2 måneder i vintersæsonen. Når både jeg og de andre frivillige rejser op til 60 km for at kunne være her, er det ikke altid lige sjovt, når man er udkørt efter en lang rejse, flere omstigninger, at skulle være frisk og veloplagt og åbne museet efter 2-3 timers transport med offentlige midler, når det normalt i højsæsonen om sommeren tager 1 time fra København.

"Det havde jo været lidt nemmere, hvis I lå i København, for det er jo en hel dagsrejse at komme hertil, og vi kommer her jo KUN, fordi I er her. Det er Julehjertemuseet, og ikke andet, vi er i byen for at opleve," ... Dén replik har vi hørt så mange gange i de 3 foregående åbningssæsoner, at vi efterhånden må overveje henad vejen at tage den til efterretning.

Men hvor skulle vi flytte hen? Har du et slot, gods, bondegård eller en herregård, midt på Kongens Nytorv i København, vi kan låne i 3 måneder om året uden at skulle klippe og afsætte 1.000.000.000.000.000.000.000 miniature engle om året for at få råd til det? - og helst stort, herskabeligt, tørt, indendøre  og opvarmet, da vi fylder ret meget og papirkunst og udstillings-møbelkunsthåndværk ikke kan tåle, sol, kulde og fugt, og hvor der som minimum er niveaufri adgang udefra til kørestolsbrugere, toiletadgang, køkkenfaciliteter samt plads til 1-2 skoleklasser ad gangen. Jeg har stadig avancerede kunsthjerter, woven heart arts, der aldrig har været udstillet, og montrer som vi ikke har plads til, for ikke at sige kommende udstillinger, der ikke er plads til på de 23 m2 i Tisvildeleje, - også har jeg fortsat mit Galleri Octopus Art, som ikke har noget sted at bo, mens Julehjertemuseets udstillinger kører i Kulturhulen, d.v.s jeg har ikke noget sted at vise min prof. kunst frem, i de 2 måneder af året, mens Julehjertemuseet udstilling står på.

Så dér har vi en stor udfordring i fremtiden.

Det er ellers ikke så lidt, vi har nået at bygge siden sidste år på denne tid. Der er sket en stor udvikling med dét hjørne, (fotoet)  der før havde et møblement bygget af pap, som rummede museumsbutikken. Hele det viste hjørne på ugens foto blevet bygget op af midler, der er indtjent på mit håndklippede Design By Lisbet Lark, indtægter fra specialbutikken med pynt til små juletræer, samt entréindtægter. 1000 tak for al støtten!

Det seneste møbel, jeg er blevet færdig med, er det store sammensatte møbel til venstre i billedet, dét med montren, som jeg har arbejdet på lige siden, vi fik det ind i udstillingen i november 2015 og som ferierende sommergæster har kunnet følge arbejdet med hver weekend hele sommeren igennem ude på parkeringspladsen foran Kulturhulen. "Færdig" og "færdig" er så meget sagt, for det var først i forrige uge, at bladguldet til hele den øverste udskårne dekorationsliste rundt om montren kom efter at have været i restordre i 12 måneder, så det bliver nok først lagt på til sommer, når temperaturen og pladsen er til det udenfor.

De dobbeltsidede Woven Heart Arts "Adam og Eva" (også kaldet "Frække Eva") samt woven heart art ""Darwin og Evolutionsteorien" med spejle blev i weekenden rykket over på plads i den grønne montre sammen med resten af udstillingen "Berømtheder... Celebrities" fra 2010, hvor jeg stadig har hjerter fra, der endnu ikke har fået en montre / plads i hulen.

Næste og sidste åbningsweekend i denne sæson er på lørdag og søndag d. 17/12 og 18/ 12 2016, kl 15-18.

Skal vi se, om vi her på falderebet kan slå publikumsrekorden fra d. 27. nov i år på 30 personer (spejdergruppe) samtidigt i det lille museum?

Jeg vil i hvert fald gøre mit som underholdende humoristisk rundviser. Nok er Julehjertemuseet lille, men det har måske x10 flere besøgende pr m2 pr åbningsdag end de store statstøttede museer har. Rundvisning hver kl. halv og hel, som er inkluderet i entreprisen.

En del lokale borgere har spurgt om, hvordan folk ved, vi er her og hvornår, når vores plakater ikke kan få lov at hænge i fred i lokalområdet. Som grafisk designer tager jeg det som et kompliment, de må dælme være smukke, for de bliver hevet ned, lige så hurtigt, som vi sætter dem op.

Svaret er enkelt: Med en hjemmeside, som denne på nu over 107.000 unikke besøgende, en næsten ligeså populær FB-side, flere store flotte artikler i aviser og ugeblade (tak for dét) og ikke mindst promovering gennem IAPMA og et personligt internationalt kunstnerisk brand (mit, gallerioctopusart.dk) går det jævnt godt derudad med at få kommunikeret museets eksistens ud i hele universet og ikke bare i Tisvildeleje nærområde.

Venlig hilsen og glædelig jul

Woven Heart Artist, julehjertekunstner, billedkunstner, foredragsholder, historiefortæller, og frivillig leder af The Woven Heart Art Museum.

Lisbet Lærke.

NB: Når vi lukker sæsonen, arbejder vi videre med opbygningen af museet, uagtet hvad vi har plads til eller ej. Design By Lisbet Lark barsler derfor en lille sød hemmelighed, en julegave til museet, der udgives til........... - Jul.

Mere om dén i min næste blog.

14-12-2016