Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Jeg går enormt meget op i lækkerhed, når jeg designer, og i december lige op til jul var det så mine små hvide engles tur til at få et rigtigt grafisk design af emballage, et ny midnatsblåt ophængningspap. Det grafiske design er også lavet af mig. Tidligere var folk vilde med dem, nu er de så ellevilde, at de sidste, der har bestilt enten overhovedet ikke tager dem ud af pakningen, men hænger HELE pakken op på køleskabet med en magnet eller begynder at sætte dem på deres gæslinger eller vintergækker, når de tager dem ind. God dekorationsidé! ... -og I kan roligt bestille, for jeg kommer til at knokle hele året med at klippe dem. 

For nu er The Woven Heart Art Museum / Julehjertemuseet også flyttet ud af Kulturhulen i Tisvildeleje, fordi der er for lidt plads, kontantautomaten på Hovedgaden er lukket, vi må ikke installere kortautomat i en privatbolig, og der er for meget og uregelmæssig togbusdrift til og fra Tisvilde om vinteren,  .... - og fordi den private ejerlejlighed, Hovedgaden 58C, i hjertet af Tisvildeleje, som museet har boet til låns i gratis genmem 3 år, nu er under salg. Vi søger derfor nu officielt et nyt sted til museet, enten som sæsonmuseum eller som helårsanvendelig lokation med åbent i en sommer og en vinterperiode... Kravene til vores fremtidige beliggenhed kan du se her på linket:

Museets møbler bliver kørt på opmagasinering i mellemtiden, som for mit vedkommende også bruges på fremstilling af nye møbler og nye avancerede kunstværker, woven heart arts, samt ikke mindst  udvikling af og iproduktionssætning af nye miniaturedesigns af pynt til små træer fra Design By Lisbet Lark, der skal finansiere den forsatte opbygning af museet et andet sted, samt driften af det dér, efter at vi har haft 3 velbesøgte sæsoner i Tisvildeleje på vores populære lille museum. Faktisk har vi langt flere besøgende pr m2 på vores lille privatdrevne kunstmuseum i vores åbningstid, end de store statstøttede har, og langt de fleste kommer fra Københavnsområdet.

Der skal nogle skejser til sådan en flytning, så "mellemtiden" allerede denne flyttevinter bliver også brugt til at producere et ordentligt lager af håndproducerede produkter fra Design By Lisbet Lark, skaffe os ind på et større og attraktivt indendørs efterårsferie- eller julemarked i København i år. Det er dyrt og vores ting fylder ikke så meget, så julehjertemuseets specialbutik med pynt til små træer slår sig i år som noget nyt muligvis sammen med min internationalt anerkendte miniaturekunst, som jeg også fremstiller ved hjælp af lup og stærke briller (Art By Lisbet Lark/ Lisbet Lærke, gallerioctopusart.dk), og lancerer mine samlede nørderier et sted i København engang til efteråret, såfremt vi kan nå at skaffe ét, ellers er vi villige til at vente på det rigtige sted.

Du tænker måske ikke så meget over det, men alt dét smukke, du går og køber op mod jul, bliver designet og forberedt i den foregående jul, produceret om foråret, sendt ud til engroskunder om sommeren / starten på efteråret, så det kan nå at være klar til om efteråret, hvor det skal ud på hylderne i butikkerne. Nye ideer tager tid at få, koster penge et realisere. Det tager tid at producere dem og få dem distribueret. Så når du tager en pakke maskinproduceret julepynt ned fra hylderne i et supermarked, har den ikke tryllet sig selv frem, men har været ude på en lang "rejse," inden du kan hænge smukkerierne op på dit juletræ.

Denne produktionstid gælder naturligvis også dén håndproducrede pynt, som jeg designer og producerer, for jeg går ikke på kompromis med kvaliteten, et faktum, der indtil videre har gjort, at vi ikke har fået én eneste reklamation fra kunderne.

Jeg tænker derfor lige nu ikke så meget over, hvor museet skal bo fremover, men mere over at få dét, der skal finansiere det udover rampen, nemlig mit design. I går, d. 22,jan 2016,  fik jeg ideerne til 2 nye miniaturedesigns, et håndklippet miniaturekræmmerhus og verdens mindste håndklippede ringguirlande, scala 1:12 med ringe på 2-3 millimeter i diameter, der er så små, at de er svære at se med det blotte øje uden briller på. Great! Næste punkt bliver så at udvikle nogle produktionsmæssige arbejdsgange og klippemetoder, der kan effektiviseres og gør, at jeg måske også kan sætte andre end mig selv til at klippe og håndtere dem. Så skal der oparbejdes et håndklippet lager, emballagen skal planlægges, designes og produceres, så den kan gå ned i skufferne og se pæn ud i museumsbutikken (Grafisk design laves også af mig), herefter skal det layoutes i samarbejde med et trykkeri, der så skal bruge tid til at trykke og levere det i en ordentlig kvalitet, hvorefter de nye designprodukter så skal pakkes, eller bliver pakket lige efter, at vi har fremstillet det i hænderne..... Produktionsprocessen er den samme, uanset om der er tale om miniaturejulepyntdesign eller om det er et nyt cowboybuksedesign: Det tager 1 år fra ide til færdigt produkt på hylderne...

..- og disse 2 er blot nogle af de nye designs, jeg barsler med.

Det gør, at vi kommer ret meget i kontakt med arbejdsmøblerne i klippe- produktionsværkstedet. Jeg har derfor fremstillet nogle dekorative alternative "engletørrepladser," "Kræmmerhus"- tørrestativer også videre, så det også bliver en sjov oplevelse for os selv.  Tørrepladser til miniatureflagguirlanderne, som jeg designede i 2015, og som er verdens mindste håndklippede flagguirlande.

Enhver, der har besøgt museet, siger, at mit miniature univers indenfor design er lige så unikt, som mit woven heart art: Det er mine opfindelser, mig der har fundet på dem, og verdens eneste af slagsen. Ingen andre kan lave dem, og du kan ikke opleve eller få dét eller denne unikke oplevelse andre steder i verden end her på The Woven Heart Art Museum / Julehjertemuseet.

Derfor er vi nogle stykker, der synes, det er værd at kæmpe for at få åbnet museet igen et større sted, gerne ét med masser af mennesker, et understøttende og opbakkende miljø i lokalområdet eller ét sted, hvor der i det mindste er plads til det og bedre faciliteter, end vi har været vant til hidtil...- og vi er villige til at arbejde for det.

Venlig hilsen

Lisbet Lærke / Lisbet Lark, leder af Woven Heart Art Museum/ Julehjertemuseet.

Woven heart artist,

Design BY Lisbet Lark

Art By Lisbet Lark,

med mere.

23-01-2017