Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Lige nu er kunstmuseet Julehjertemuseet hjemløst. The Woven Heart Art Museum boede i 3 år i Tisvildeleje og var i velbesøgt drift dér. Men de 23m2 privatbolig blev for småt og FOR privat, + at museet lå forkert, så nu har vi solgt ejerlejligheden og vi søger et andet sted vores lille populære privatmuseum i Københavnsområdet, og gerne med adgang fra et lille galleri og museumsbutik i et forrum, der helst skal ligge i niveaufri adgang ud til et forretningsstrøg med et vist flow af mennesker og adgang til offentlig parkering. Altså 2 -3 rum. Det forreste lyst og det / de bagerste mørke og lukkede til + 1 toilet og adgang til vand ....

- og vi har ikke spor travlt, for vi har ikke noget, vi skal nå. Det er egentligt vigtigere, at jeg kommer ovenpå helbredsmæssingt igen, at vi finder det helt rigtige sted muligvis med det helt rigtige koncept at få det ind under, end at det kommer i drift igen sådan lige tjuuu-hej.

Når jeg siger dette, så er det også i erkendelse af, at det altså forsat forventes, at det er mig, der er primus motor på projektet. Jeg skal lave kunsten til det, designe og bygge montrerne til det, stampe pengene op til det og drive det, for det er mig folk ønsker at møde, når museet er i drift. Men jeg kan ikke leve af at arbejde frivilligt uden at få betaling for mit arbejde i 3 måneder af året, og som mit helbred er lige nu, går ihvert fald 2/3 af min vågne tid fortsat med at få udredt og behandlet diverse ulykker i forbindelse med udredningen og operationen for primær hyperparathyreodidisme, med at kokkerere special flydende mad, skaffe ingredienser, gå til undersøgelser, samt med at få dén søvn, der er lige så vigtig for mig som hormonpatient som for alle andre, samt med at erkende, at jeg som senfølge af sygdommen fortsat i de næste 9 1/2 år vil få problemer med nyrerne og mit hjerte, der ellers er supersundt, + at mit syge hormonsystem altså styrer mit liv 100%. Det vil sige, at jeg kan ikke lige så meget og har ikke ligeså meget energi som andre mennesker. Jeg magter bestemt ikke lige nu at være en selvfølgelig del af oplevelsesturismen hele året rundt, således som det forventes af os billedkunstnere i Danmark.

Udredningen og behandlingen af min manglende spiserørsfunktion (jeg kan ikke synke) og det anafylaktiske shock jeg gik i under en hospitalstest sidste sommer starter først nu her til foråret på Rigshospitalet og Gentofte og kommer til at tage både min tid og energi hele sommeren. Det er med andre ord i år et fuldtidsjob for mig at være ambulant endokrinologi patient ved siden af at jeg skal drive og præstere et overskud i min kunstneriske virksomhed, ... - og beklager, så er der altså ikke lige tid og energi til at lave alt det frivillige arbejde, der hører til at sætte nye udstillinger op og drive et museum. For der er langt mere arbejde i det, end folk forestiller sig.  Det er hårdt arbejde at bruge alle sine weekender på at bygge nye udstillinger op og bygge montrer. Weekenderne i år kommer altså til at gå med at sætte min ikke offentligt tilgængelige privatbolig i København i stand, så min base tæt på den nødvendige hospitals- og lægehjælp i det mindste kommer i orden, før jeg fortsætter med museumsprojektet og galleriet.

For noget af det, jeg har måttet erkende i forbindelse med mit sygeforløb som endokrinologisk patient, er, at godt nok er jeg prof. multikunstner, men jeg kan altså ikke klare den stresspåvirkning, det giver, at køre på flere programmer samtidigt. Det vil sige, at jeg fremover skal færdiggøre ét projekt ad gangen. I foråret og sommeren i år står den altså på at indrette min privatbolig i København færdig, så min afstressningsbase hjemme kommer i orden. Lige nu har jeg for eksempel ikke et toilet og bad, der virker.

Men alligevel bruges ventetiden på at kunne genåbne museet effektivt til at skaffe de nødvendige økonomiske midler:  Jeg designer fortsat nyt til museumsbutikken og deltager i håndproduktionen af varer til museumbutikken, der stadig fungerer som postordrebutik hele året rundt. Vi har stadig dén målsætning, at vi gerne vil åbne en lille butik sammen med Design By Lisbet Larks og Art By Lisbet Larks miniature afdeling (gallerioctopusart.dk) et meget centralt sted i København i efterårsferien fra uge 42-44 2017, så det arbejder vi hen imod. Stedet bliver efter planen lille i starten, men det kræver en lang række godkendelser, clearinger + en vis anerkendelse som billedkunstner og person, hvilket også administrativt tager en masse tid at indhente. Dem vil jeg gå i gang med at indhente her i april og maj.

Det er gået fint med salget af valentinskortet med mit woven heart art "Svinedrengen "på , hvor vi nåede at tage hul på 2. oplag. 

Aktuelt fra Design By Lisbet Lark, så har vi igen fået en masse emballageflamingo til overs til genbrug, så vi er i gang med at håndfremstille et nyt kuld af min lille fugleunge (varenr HM13) det bliver i nogle nye farver i år, orange og pink i stedet for gul også sammen med hvid. Dem finder du i butikken under menupunktet  "Handmade," som er mit designmærke her på sitet.  Der er 2 stk dekorations-pipser for en 50´er. Der er fortsat gratis forsendelse for køb på 300kr eller derover i postordrebutikken, og de små forårsbebudere kan bestilles allerede nu, hvis du skriver til os gennem denne sides "kontakt"-formular.

 

Venlig hilsen

Lisbet Lærke.

www.gallerioctopusart.dk

www.designbylisbetlark.dk

www.kulturhulen.dk

 

7. marts 2017: Tillæg til bloggen: Vi er ikke blevet færdige til tiden med mine nye små fugle designs , fordi leverandøren ikke har leveret materialerne til at fremstille næb til tiden, så de lader vente lidt på sig. 

Lisbet Lærke

23-02-2017