Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Nu er det det er sikkert og vist. Jeg får min egen lille butik.  I TIVOLI i København. Mit eget sted, der har åbent i 3 uger til efteråret. Det er mit 1 ½ måned gamle koncept ”Miniatureværkstedet, - miniatures by Lark”, www.miniaturevaerkstedet.dk, som bliver en magisk blanding af et miniaturegalleri med originale miniaturekunstværker, mit miniaturedesign og miniaturedekorationer, alt sammen noget, der er kommet ud af mit hoved og mine hænder, eller bliver produceret af mig i åbningstiden, der naturligvis følger TIVOLI´s åbningstid i uge 42- 44. d. 13.oktober til 5. november 2017.

”Hvad blev der så af Julen?” tænker du måske. Står det til mig, kommer  kunstmuseet Julehjertemuseet , The Woven Heart Art Museum, ikke til at åbne i år, for dels, så har jeg lige gennemgået endnu en planlagt operation i spiserøret og skal måske igennem 1-2 mere i år, og dels så trænger jeg efter 6 år i hamsterhjulet hver weekend med at bygge museet op og drive det, til et velfortjent friår, hvor jeg selv kan gå ud at nyde juleoplevelserne og hvor jeg har god tid til min egen store familie. Hvis museet skal åbne, foretrækker jeg en løsning, hvor folk går gennem en tæller, for jeg har som det er lige nu ikke selv helbred til at passe entrédøren og museumsbutikken og rundvisningerne i døgndrift i 2 måneder af året.

Min trofaste støtte, min mand Bent, har heller ikke lyst til at være med til at drive museet i år, og han er ved at blive en ældre herre og ser det ikke som sin opgave at bygge det op og drive det. Så det har lidt lange udsigter med en sæsonåbning i år. Derudover har jeg lyst til at prøve noget nyt, jeg hader at blive sat i bås, så det bliver til Halloween, at mit private udflytterværksted, Miniaturevræstedet, rykker ind i den smukke gamle have, som miniaturegalleri, tegneatelier, designværksted og dekorationsværksted.

Med hensyn til Julehjertemuseet, så findes der et gammelt ordsprog, der hedder: ”Kommer tid kommer råd,” Det vil sige, at vi åbner igen, når der er penge til at drive det og til et sted at bo med museet, - og der er altså desværre ikke nogen, der har spyttet i kassen heller ikke fra samfundets side, så vi kan åbne det lille populære, folkelige  og unikke kunstmuseum i år. Alt står på opmagasinering.

Ingen penge,- ingen kager! - Så nemt er det at forstå, og værkerne er jo ikke til salg på et museum. Så jeg arbejder stadig på det, når jeg har energi til det og vi sparer fortsat op gennem salg af pynt her fra siden.

Eftersom det er mit miniatureværksted, der flytter ind i TIVOLI, og jeg hele tiden finder på noget nyt og jeg klipper og sælger miniaturepynt året rundt, kan vi nok heller ikke helt undgå, at verdens mindste flagguirlander i skala 1:12, som jeg designede i 2015  og andre spændende julede miniaturenyheder en gang imellem finder vej fra værkstedsbordet og over i skufferne bag salgsdisken. Men det bliver bestemt ikke julen, der kommer til at præge udsmykningen af rummet eller den lille hytte, jeg får til Miniatureværkstedet. 

Jeg glæder mig vanvittig meget til at samarbejde med TIVOLI´s keative team af designere og havearkitekter og til, at det er andre der står for vedligholdet af omgivelserne, og til, at jeg har fri, når TIVOLI har lukket. Det vil sige, at der kommer ikke nogen og står og banker på min private soveværelsesdør eller går ind ad den kl 5. 00 søndag morgen, når den står åben for udluftning i forventning om, at kunne komme ind og se udstillingen og galleriet, således som det desværre skete lidt for ofte i Tisvildeleje...

 Jeg ved ikke så meget om mit lille nye sted endnu, bortset fra at jeg kommer til at ”bo” lige ved siden af Pantomimeteatret. Jeg har fået tegningerne over hytten, og vi har såmænd allerede bygget både værkstedet, disken og butikken op, så vi i god tid kan prøve logisktikken i det lille rum af, før vi flytter hele molevitten ind i TIVOLI til oktober, lige før åbningen, for hytten bliver ikke sat op før. Inden da, har jeg en masse idé- og produktudsvikling i gang, mens konceptudviklingen fortsætter hele sommeren igennem i et sjovt, positivt og opbakkende miljø.

Livet har ikke opført sig ordentligt over for mig i de senere år, så jeg laver kun dét, jeg synes er sjovt og som gør mig glad, -og lige nu på dette tidspunkt i mit liv, er det altså miniaturer, jeg har lyst til at lave.

"Miniatureværkstedet, Miniatures By Lark" har også allerede fået en FACEBOOK-side, der har vundet stor opbakning fra starten, men jeg kan ikke få for meget, jeg kan altid bruge noget mere. Så hvis du er interesseret i at følge opbygningen af Miniatureværkstedet og min kommende miniatureudstilling "Med Lup og Blyant" i TIVOLI i København, er du mere end velkommen til at gå ind og "synes- godt-om "FB-siden, trykke på "følg" og invitere dine venner til at gøre det samme.

Venlig hilsen og på forhånd tak

Lisbet Lærke.

27-06-2017