Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

D. 1/7 2019 havde jeg 10 års jubilæum som professionel momspligtig billedkunstner, tekstforfatter, møbelkunsthåndværker, woven heart artist, designer, grafisk designer, juledesigner, dekoratør, digter, miniaturist, illustrator, model, karakterskaber, mm.

Det er simpelthen 10 år siden, jeg startede som en undervurderet multikunstner i en 6m2 lille kold plastik pavillon uden varme , isolering og uden adgang til et toilet på P. Nørkjærs Plads i Nordjylland, hvor min mand var udstationeret i hans job. Der blev grinet ufatteligt meget af mig i sommeren 2009, hvor jeg startede med eventen: " Jul i juli" og sad og klippede og flettede forbipasserende ind i flettede papirhjerter. Latterliggørelsen på selve pladsen blandt de erhvervsdrivende varede dog kun til den første husleje skulle betales, og det viste sig, at jeg var den eneste, der havde tjent penge nok den måned til at kunne betale min erhvervshusleje. Jo, det var tider dengang! 

Jeg fik mit Galleri Octopus Art af min mand  i kobberbryllupsgave. Det var så lille, fordi der ikke var nogen andre, der troede på mig og mit koncept, så jeg kunne ikke få lov til at leje større erhvervslokaler. Siden gik turen tilbage til København grundet vores syge barn via vores sommerhus i Tisvildeleje, som vi havde i 5 år. Det fik i de sidste 3 år navnet "Kulturhulen," og det var senest mit faste udstillingssted her i Danmark til mit Galleri Octopus Art og til Woven Heart Art Museum, Kunstmuseet Julehjertemuseet.

Stedet var slet ikke egnet til det, alt, alt for småt, lå på en ejerforeningsgrund og alt for langt væk fra den speciallæge- og hospitalshjælp, jeg selv har haft brug for, siden vi solgte stedet i 2017. Det havde selvfølgelig været skønt, hvis jeg på en dag som i dag havde kunnet fremvise et foto af et stort "slot" med en tekst om, at vi nu havde fundet et nyt, større og mere passende sted til mine kunstneriske aktiviteter, 6 værksteder, mm.

Men det går jo forståeligt nok ind imellem LIDT trægt med opsparingen til et nyt sted, når jeg ikke har min fulde arbejdsevne og heller ikke får nogen former for offentlig kunststøtte. Så det må tage den tid, det tager. Men der går heller ikke en dag, uden at vi begge målrettet arbejder på at skaffe midlerne og skabe de rette omstændigheder til at realisere vores fælles drøm.om et større sted til alle mine kunstneriske aktiviteter.

Undervejs i min 10 år lange karriere har jeg nået at udvikle mig fra abstrakt til naturalistisk tegner og maler. Det var mine skitser til mit woven heart art, der satte mig i gang med at tegne og male såkaldt " rigtig kunst" med nu 11 forskellige naturslistiske illustrationsstreger. En bedrift, jeg har fået en merit fra de angloitalienske kunstakademier og adskillige awards for  for i mit hæsblæsende  karriereforløb uden for Danmarks grænser.

Men i Danmark får jeg nok aldrig lov til at være andet end " hende der med julehjerterne,"  man skal jo holdes nede, ikk'?

Jeg har iøvrigt også præsteret at få woven heart art,  flettede papir hjerter i min avancerede version, der er helt unik, anerkendt som en selvstændig international kunstart. Der er ikke andre end mig i verden, der kan skabe, tegne, konstruere, klippe og flette dem. Det er stadig ikke så meget som et skulderklap værd i Danmark, jantelovens land.

I anledning af mit 10 års jubilæum som billedkunstner, mm, modtog jeg fra en udstillingsforbindelse i Italien et godt tilbud fra een af hans venner i Spanien, der producerer gobelin-damask luksustapeter i en nærmest kongelig kvalitet og standard, som ellers her i DK ville være udenfor Julehjertemuseets, The Woven Heart Art Museums økonomiske formåen. Vi har skam betalt for dem. Bare ikke ret meget. Nu har jeg tjekket, at alle de 20 leverede ruller tapet af 10 meter er ens og i samme elfenbensfarve med indvævede 3D guldstafferinger. Bagefter skal de omhyggeligt pakkes, mærkes op og i depotrum med alle de andre ting, jeg har samlet til museet. Der sættes flueben ved een af de dyre poster.

I den forbindelse har vi konstateret, at samlingerne af materialer og  praktiske ting til (gen-)opbygningen af museet nu igen er blevet for stor til de rum, jeg havde i Pelican Storage, så jeg har måttet flytte hele molevitten til et større rum, hvilket kun er en stakket frist. For nu har vi også pakket alle Design by Lisbet Larks værksteder ,  mine tegne- og maleværksteder o, møbelkunsthåndværkerværkstedet, og Miniatureværkstedets råvare- , produktions- og færdigvarelager ned i flyttekasser og bragt det i depotrummet, indtil jeg får bedre plads til det. 

Det går jo ikke, at folk bestiller håndlavet julepynt  herigennem museumsbutikken på postordre på denne hjemmeside, når alt er pakket sammen og stuvet sammen i tæt opstablede flyttekasser, hvor vi skal flytte 1/2 depotrum for at finde en dims, een eller anden bestiller, så museumsbutikken er midlertidigt lukket ned. Mellemtiden bruger vi på at omorganisere den og varenummereringen+ udvikle nye produkter.

Beklager den dårlige timing her i månederne  op til jul, men vi har lige nu ikke andre muligheder.

Venlig hilsen

Lisbet Lærke

07-08-2019