Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

De grå montrer, som vi tidligere udstillede min woven heart art udstillingen "H. C. Andersen Passion" i, er blevet udskiftet med et nyt gammelt møbel, jeg har indkøbt på en netauktion.  Årsagen er, at de grå montrer ikke passede ind i den nye lokation i målene og i stilen,  og at jeg oprindeligt i 2011 fremstillede dem til en norsk permanent kirkeudstilling i Sande , "Jesu Kristi Livsforløb",  som aldrig blev til noget, fordi menighedsrådet afbestillte udstillingen, som var blevet bestilt af en manio-depressiv trosoplærer, da vi boede i Nordjylland. 

Afbestillingen kom et stykke inde i min fremstilling  af både woven heart arts og specialbyggede montrer til udstillingen, der passede ind i den norske kirke, men ikke ret mange andre steder. Den ubehagelige og dyre oplevelse har i mange år hængt som et nederlag og skygge over mig og dette projekt,  hvor montrerne var færdige  og derfor istedet blev anvendt til min H C Andersen udstilling i Tisvildeleje  i de 3 år, museet var i drift der.

The Woven Heart Art Museum er ikke et specielt kristent museum, det er et  unikt kunstmuseum. Da der ikke er andre kunder, der efterfølgende har bestilt  en færdiggørelse af min udstilling "Jesu Kristi Livsforløb" ,  føler jeg mig ikke forpligtet til at lave den færdig. Derfor er min fremstilling af woven heart arts til denne udstilling blevet skrinlagt  indtil videre.

Man skal sætte sig selv fri for de dårlige minder, sørge for at komme over dem. Det kan jeg ikke ved på 9. År hver dag at gå og kigge på møbler, der flere gange om dagen minder mig om  et projekt, som var tæt på at ruinere mig, fordi en kunstkunde svigtede så fælt ,   at jeg stadig efter 9 år kan mærke de ubehagelige vibrationer ,  når jeg går forbi disse montrer.  Jeg skal kunne trives i museet i min dagligdag.  Så dem måtte vi af med. 

Men nu manglede " H. C. Andersen Passion" så til gengæld en passende montre, som den jo egentligt hele tiden har manglet. Derfor står dette eventyrlige og fortryllende møbel nu i Guldborghus og venter på en renovering.

På grund af Coronaen og en tømrer , vi måtte fyre på ikke at ville arbejde efter de godkendte tegninger,  og som bestilte forkerte moderne vinduer  uden plads til de bærende stolper i hjørnerne, når vi ikke at blive færdige til at åbne i 2020. Jeg har nemlig selv fået opgaven med gennemrenoveringen af de 10 stk 1lagsvinduer med kitfals og med forsats i koblede rammer,..... -  en kæmpe ekstra manuel renoveringsopgave, vi havde regnet med aflastning i form af håndværkerhjælp til  , men  som der nok ikke bliver plads til i min hjemmearbejds- og planlægningskalender til, før næste sommer.

Jeg kan ikke arbejde hurtigere, end jeg gør.

Jeg har ikke lige pludselig fået 6 hænder istedet for 2, bare fordi andre mennesker svigter og ikke gør det arbejde, de er blevet bestilt til. 

Så vi er ikke klar til åbning endnu.

Venlig hilsen 

Lisbet Lærke

18-08-2020