Tidl. Julehjertemuseet

Nyhedsblog d. 4/12 2022 ...

Så har siden her eksisteret i en måned. Den har haft lidt over 3550 besøgende. Mange tak for dét. Siden opstarten af siden, har jeg fået opbygget en TRENDSALES-butik, hvor overskuddet af salget  bl.a. går til opbygningen af museet, og det første produkt, som var nogle unikke pap / papirengle, jeg selv har designet og fremstillet, er vi allerede løbet tør for, men de kommer igen til salg i butikken lidt senere på året, når jeg har fået fremstillet nogle flere. Det er typisk en beskæftigelse, jeg kan tage med mig rundt, når jeg er ude at rejse.

F.eks producerede jeg nogle stykker på hotelværelset, da jeg i midten af december var nede for at være med til at åbne et helt nyt papirkunstmuseum i Izmir i Tyrkiet, hvor jeg selv har et 6-strimlet flettet hjerte med på den historiske del af udstillingen og således blev anerkendt for min opfindelse af det 6-strimlede flettede julehjerte. "Svanelunden", (The Swan Grove) som det hedder, er placeret helt nede ved indgangen til det 3 etagers store slot, The Ballian House, en bygning, jeg ikke i min vildeste fantasi havde regnet med, at mit lille flettede hjerte, der er fremstillet i et lille skur i Nordjylland ville havne i. Men at være med til den officielle åbning var en fantastisk oplevelse. Museet drives af Universitetet med dets over 50 000 studerende, og for statslige midler, så der er vist lidt lang vej endnu, før museet her kan leve op til den samme materielle standard. Som man kan se på fotoet, kom "Svanelunden" og jeg også lige med i en kunstbogsudgivelse om den permanente udstilling.

Men jeg tror nu også på, det bliver en ret sjov oplevelse at besøge Julehjertemuseet, når det engang er færdigt, for alle montrerne bliver forskellige, mange af dem håndlavede eller renoverede gamle alternative udstillingsmøbler lavet af ting og materialer, du aldrig havde forestillet dig kunne bruges til at udstille kunst i. For når midlerne til projektet er små, er vi nødt til at bruge fantasien og genbruge effekter som vi eller andre ikke mere har brug for. Vi lever i en krisetid, hvor man ikke skal forvente støtte nogen som helst steder fra,- og det er rimeligt nok, at midlerne går til at hjælpe de nødstedte i krisen. Man får intet forærende, uden at man selv yder en kolossal indsats for at få tingene til at lykkes eller også skal man være meget, meget dygtig til dét man laver, så der kommer nogen og giver én en pose penge, eller donerer noget til éns projekt, fordi de tror på det.

Men bloggen her vil altså fremover blive brugt til at bringe nyheder om opbygningen af museet. Det kan være, når et nyt avanceret hjerte er blevet færdigt, eller vi har fået noget doneret, nyheder omkring et sted at bo, nyheder om montrer, vi arbejder på, o.s.v.

 

Det er også lykkedes os at få en FANSIDE på FACEBOOK, som man kan synes godt om, og der er stadig en lodtrækning med gevinst på højkant, når tallet når op på 250 personer. Via dén kan du komme i direkte dialog med mig og følge arbejdet.

 

Ligeledes er det lykkedes at få opstillet nogle visioner for projektet og lagt en tidsplan for gennemførelsen af det.

 

Hvis man ikke udtrykker sine behov , så får man dem heller ikke dækket, så vi har også sammensat en ønskeliste og oprettet en side hvor fremtidige donationer, kan blive lagt på med fotos og nævnelse af navn, hvis sponsoren / donoren ønsker dét. Hvis du kigger ind på punktet "Donationer", så kan du se, hvad vi mangler og er interesserede i, og at du kan donere effekter både som privatperson og virksomhed. De, der ønsker at blive nævnt, vil blive nævnt bortset fra donationer fra politiske partier eller andre ideologiske foreninger, da dette er et upolitisk projekt.

Under punktet "Fremstilling" kan du læse lidt om fremstillingsprocessen ved at 6-strimlet hjerte med for- og bagside, også er der et punkt med julehjertets historie. 2 menupunkter med montrer, der er under opbygning / istandsættelse, som du fortsat vil kunne følge.

velkommen til Julehjertemuseets nyheds blog og Godt Nytår!

 

Lisbet Lærke / Lisbet Lark.

31-12-2012