Tidl. Julehjertemuseet

Presseomtale:

D 15/12 2019 Interview i radioen med tidl. DR journalist Britt Berglund.

Søndag d. 15/12 2019 kl ca 21.10-21.2o på FM frekevnsen , blev Lisbet Lærke interviewet live om historien om og passionen for hendes flettede hjerter, af journalist, Britt Berglund, der nu arbejder for den nye  Radio4 kanal på den frekvens, som Radio 24/7 lå på. Udsendelsen hed: "Julen er hjerternes fest" og var en del af det program, der sendes hver søndag for singler, som hedder : "Du er ikke alene."

Lisbet Lærke er ikke single, men hun ELSKER at være alene, når hun laver sine komplicerede hjerter. Programmet kan høres i podcast på www.Radio4.dk. Vi siger tak for et flot interview, der bl. a handlede om det første hjerte, Lisbet har flettet, som er lavet ud af 10 stykker bukket glanspapir.

Lisbet Lærke kan nu også godt lave hjerter, der egner sig til et almindeligt juletræ, hun har hvert år bestillinger til store familietræer på både flettede hjerter og andet flot specialdesign af julepynt, ligesom hun også godt kan designe og undervise i at flette almindelihge hjerter. 

DR TV ´s juleshow Danmark synger Julen ind 2018 d. 2.dec 2018:

Lisbet Lærke og hendes mand, Bent, medvirkede som pauseunderholdning denne jul imellem korindslagene i DR julehow Danmark Synger Julen ind som Danmarks modigste par. For Lisbet Lærke handlede det nemlig om noget helt andet end svære flettede kunsthjerter denne jul, nemlig at få nogle professionelle redskaber af DR stemmecoacher Katrine Muff til at få trænet sin stemme op efter sine spiserørsoperationer, hvor hun plejer at miste stemmen. Parret, som også er drivktaften bag dette museum, blev castet allerede i november for deres "umusikalitet," for ikke at kunne synge. Lisbet Lærke blev allerede før jul 2018, men efter programmet optaget i et Københavnsk gospelkor, der synger 4-stemmigt og efter medfødt gehør. Tak for stemmetræningen.

Ugebladet SØNDAG uge 47 / 2016

3 siders artikel med portræt af Lisbet Lærke.

Der ligger også et link ude på nettet til noget af den:

http://www.soendag.dk/fritid/lisbet-laerke-en-mester-i-klippe-julehjerter 

Artikel i Frederiksborg Amts Avis, d. 11.december 2015.

Meget flot artikel i Frederiksborg Amts Avis, skrevet af Frederiksborg Amts Avis´ udsendte journalist i Tisvildeleje, Karl-Erik Frederiksen, der var på besøg på Julehjertemuseet. Julehjertemuseet har åbent hvert år fra medio oktober til medio decemeber.

Årets åbningstider finder du under punktet "åbningstider" på denne hjemmeside.

Artikel og instruktionsfilm i Berlingske Medier, d. 23. nov 2015.

Stor fin artikel om Julehjertemuseet. Et interview med Lisbet Lærke på julehjertemuseet, og en instruktionsfilm, hvor hun videreformidler og på en enkel måde på begynderniveau instruerer i, hvordan man laver et helt almindelig flettet julehjerte, der også er optaget på Julehjertemuseet.

Filmen er blevet lavet, fordi hun mener, at det er vigtigt at få holdt traditionen i hævd med at flette julehjerter, da det er en vigtig del af den nordiske folkekultur. Designet af det helt enkle hjerte er hendes eget, og ikke nær så svært, som dét, hun normalt laver. Manuskriptet til optagelserne er skrevet og forberedt af hende selv.

Artikel i Gribskov Lokalavis 11.nov. 2015

 Der gøres opmærksom på, at de viste almindelige flettede julehjerter i artiklen ikke er frestillet af Lisbet Lærke og ikke befinder sig på Julehjertemuseet. Hendes avancerede woven Heart Art fremstillet i op til 9 stykker flettet papir og uden skabeloner, og med assymetriske motiver , forskellige på for- og bagsider, er i en unik og større sværhedsgrad, og de blev i 2014 en særskilt internationalt anerkendt kunstart. Endvidere gøres der opmærksom på, at journalisten, der har skrevet artiklen, aldrig har besøgt julehjertemuseet eller lavet et interview med Lisbet Lærke.

Indslag i TV2 LORRY d 14/12 2014

Indslag om Julehjertemuseet om det og Lisbet Lærke´s deltagelse på London Art biennalen med det 6 strimlede flettede hjerte "Sherlock Holmes Portrait"

2014: Interview med Lisbet Lærke på Bibelselkabets Hjemmeside

Link til et dybt og nærværende Interview med Lisbet lærke om hendes eget forhold til det flettede hjerte:

Det 6-strimlede flettede Julehjertekunststykke "Juleevangeliet, Lukas, kap2, 1-14", hun viser frem i artiklen, er endnu ikke udstillet på Julehjertemuseet, da det er en del af en kommende udstilling, "Jesu Kristi Livsforløb", hvor vi  forventer 1. del færddiggjort til udstilling julehjertemuseet fra 2016 eller 2017. Inden da ligger der et stort arbejde i at få samlet midlerne sammen til og bygget montrerne til udstillingen, hvis opbygning man også kommer til at kunne følge her på siden.

Rolle som Ragners mor i Tidsrejsen DR julekalender i Julen 2014

Vi var ikke med i Julekalenderen "Tidsrejsen" på DR den Jul, ...- også dog alligevel lidt .... indirekte.... For Lisbet Lærke havde en lille rolle som vækkelsesprædikanten Ragner´s mor, hvor hun hver dag inden optagelserne i jan- feb 2014 i Dragør gamle bydel gennemgik en flere timer lang større "makeunder", til ren ukendelighed for at komme til at ligne den strenge mor. Julekalenderen den Jul , Tidsrejsen, foregik i Dragør gamle bydel med Dragør Julemarked som scene, og det hyggelige marked har hvert år lige siden slået dørene op i nogle weekender op til jul for at vise boderne fra DR TV julekalenderen Tidsrejsen frem og for at hygge og skabe stemning om den gamle bys mange besøgende.

2014: Hendes Verden.

Hendes Verden nr 45. 2014. 3 siders interview med Lisbet Lærke på Julehjertemuseet.